Nieuws Kempen Herseltse is overheidsmanager van het jaar

Herseltse is overheidsmanager van het jaar

Herseltse is overheidsmanager van het jaar

HERSELT De Herseltse Karine Moykens, leidend ambtenaar van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (WVG), is maandagavond verkozen tot overheidsmanager van het jaar 2019. Het is de Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid (VVBB) die de titel toekent.

Moykens krijgt de prijs hoofdzakelijk voor haar leiderschap in grote veranderingsprojecten die het snelgroeiende departement WVG (Welzijn, Volksgezondheid, Gezin) heeft doorgemaakt. In korte tijd zijn het personeelsbestand en het budget van het departement nagenoeg verviervoudigd. Dat komt vooral door de uitvoering van de zesde staatshervorming met de overheveling van de justitiehuizen en elektronisch toezicht, en de integratie van zorginspectie.

Team

Karine Moykens ervaart de titel als een grote eer: “Ik zie in de prijs vooral waardering voor het geleverde werk en dat is de verdienste van velen, ook van mijn deskundige en hardwerkende medewerkers die een groot engagement hebben naar hun werk. Ons werk moet een meerwaarde zijn voor de samenleving, voor de burger. En dat ik dát net kan doen in het domein van welzijn en gezondheid enerzijds en het Vlaamse justitiebeleid anderzijds maakt mij trots en gelukkig.”

Moderne overheid

Daarbovenop vindt Karine Moykens de prijs van Overheidsmanager ook een goede zaak voor de uitstraling van de overheidsdiensten: “Hij geeft glans aan ieder die als leidend ambtenaar in de overheid zijn managementcapaciteiten inzet om maatschappelijke meerwaarde te creëren op een efficiënte, effectieve en bedrijfseconomisch verantwoorde manier. De overheid wordt nog vaak als een inert instituut gezien. De VVBB-prijs belicht de dynamiek en de vernieuwing die ook huist tussen administratieve muren. Muren die al lang hun aura van mufheid hebben afgeworpen.”

Karine Moykens studeerde klassieke filologie (UGent) en is sinds 1992 als ambtenaar actief in het domein welzijn en gezondheid. Van 2004 tot 2013 werkte ze als (adjunct)kabinetschef voor verscheidene ministers bevoegd voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. In Herselt zetelde ze vorige legislatuur in het vast bureau van het OCMW namens CD&V+2230, deze legislatuur zetelt ze in het bijzonder comité voor de sociale dienst.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.