Nieuws Kempen Herwaardering voor binnenvaart

Herwaardering voor binnenvaart

Herwaardering voor binnenvaart

25 bedrijven zetten hun schouders onder een leerstoel voor fundamenteel onderzoek naar binnenvaart, die UAntwerpen zal oprichten. De leerstoel Dennie Lockefeer is een eerbetoon aan de 42-jarige cco bij Van Moer Logistics, die op 11 januari van dit jaar overleed, nadat hij een maand eerder betrokken was bij een treinongeval in de haven. Volgens de initiatiefnemers was hij in de havengemeenschap en in het bijzonder in de wereld van de binnenscheepvaart erg gewaardeerd.

Onderzoek

Die initiatiefnemers zijn Van Moer Logistics-baas Jo Van Moer en professor Christa Sys. Zij hebben de partners gezocht voor deze nieuwe leerstoel. Het uitgangspunt is de binnenvaart als oplossing voor de mobiliteitsproblematiek in en rond Antwerpen. De leerstoel zal in eerste instantie een doctoraat voorbereiden over een duurzame toekomstvisie voor de binnenvaart. Het is de bedoeling om ook ieder jaar een prijs uit te reiken voor de beste scriptie binnenvaart. Ook lezingen over de expertise uit de leerstoel behoren tot de plannen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer