Nieuws Kempen Het einde van de Balense Reus

Het einde van de Balense Reus

Foto: Facebook

Het einde van de Balense Reus

Broodjeshoek in Balen gaat eind deze maand de deuren sluiten. Naast de broodjes, schotels en ontbijtmanden, is de zaak van Marc Peeters en Annelies Sterckx vooral bekend om zijn Balense Reus, een gigantisch broodje met hamburgers, sla en frieten dat wedstrijdeters over de hele wereld aanspreekt om het record te komen verbreken.

“Na lang nadenken is de kogel door de kerk. We hebben beslist om na 9 jaar te stoppen met De Broodjeshoek”, vertelt uitbaatster Annelies Sterckx. “Het is nu tijd voor iets nieuws. We hebben hier hele mooie tijden beleefd, en zijn iedereen dankbaar die in ons geloofde en ons steunde.”

De zaak van Annelies en Marc in Balen is gekend om uitdagingen als de Balense Reus. “Bij elke bestelling van een Balense reus steken wij 50 eurocent in de pot. Wie twee Balense reuzen weet te verwerken op 40 minuten, krijgt de inhoud van die pot”, klinkt het. Eind 2013 zakte Joey Chestnut, een Amerikaans eetfenomeen, nog speciaal af naar Balen om zijn kunsten te tonen. In zo’n 20 minuten tijd werkte hij 2 Reuzen naar binnen. Enkele jaren geleden mondde de uitdaging zelfs uit in een Belgisch Kampioenschap ‘Balense Reus’-eten, waarbij de winnaar een Harley Davidson won.

Wie de handschoen van deze uitdaging nog wil opnemen, moet zich haasten. Op 31 juli zal De Broodjeshoek zijn deuren sluiten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer