Nieuws Kempen Heylen Group neemt Mechelse PAB over

Heylen Group neemt Mechelse PAB over

Heylen Group neemt Mechelse PAB over

HERENTALS/MECHELEN – Heylen Group uit Herentals breidt zijn bedrijvenportefeuille uit in retail en horeca met de acquisitie van PAB, een grootdistributeur in de voedingssector. PAB was op zoek naar een overnemer.

PAB, distributeur van bekende voedingsmerken als Innocent, Tabasco, Kikkoman, Maille, Weight Watchers, Tony’s Chocolonely en Benecol, komt de foodcluster van Heylen Group versterken.

Het Mechelse PAB was op zoek naar een overnemer in het kader van de opvolging van afgevaardigd bestuurder Ludo Sleurs, die vijftig jaar lang actief was in de voedingssector. Met de acquisitie van PAB krijgt RV Food, de voedingspoot van Heylen Group, er een complementaire partner bij. De distributeur biedt foodmerken in de Benelux markt-, product-, marketing- en saleskennis, naast ondersteuning op het vlak van productinnovaties.

Complementaire partners

Voor RV Food, dat sinds 2015 onderdeel uitmaakt van Heylen Group, betekent de intrede van PAB de komst van een nieuwe, complementaire partner. “Als importeur en distributeur van voeding naar de industrie en de horeca, heeft RV Food als missie om de beste producten te ‘sourcen’ en te verdelen en eveneens om de klanten te blijven verrassen met nieuwe merkcreaties en ontwikkelingen. Een doel dat ook PAB voor ogen heeft,” vertelt CEO Gert Van de Water.

“Waar RV Food gespecialiseerd is in de import en distributie van voeding naar de industrie en de horeca, en ook in private label voor retail, ligt de focus bij PAB op retail en horeca. Beide bedrijven hebben elk hun eigen expertise, maar er is ook overlap in de ambitie om nieuwe foodconcepten te creëren en om bestaande merken verder uit te bouwen. Die gezamenlijke ambitie is onder meer de aanzet tot een complementaire samenwerking. Dat komt niet enkel de identiteit van beide bedrijven ten goede, maar geeft ook leveranciers en klanten meer perspectief”, zegt Johan Steyaert, eveneens CEO bij RV Food.

Continuïteit

Ludo Sleurs besluit: “Na vijftig jaar neem ik afscheid van PAB en is het tijd om de fakkel door te geven aan een ervaren managementteam dat op zijn beurt voor de komende vijftig jaar heel wat in petto heeft.” De continuïteit wordt mede gegarandeerd door Frédéric Vloeberghs, die als nieuwe CEO de fakkel overneemt. Peter Verlinde, CFO van PAB en Johan Steyaert en Gert Van de Water, bedrijfsleiders van RV Food, sterken het managementteam aan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.