Nieuws Kempen Heylen Vastgoed start unieke verhuurservice

Heylen Vastgoed start unieke verhuurservice

Heylen Vastgoed start unieke verhuurservice

HERENTALS – Heylen Vastgoed start met een unieke verhuurservice voor investeerders. Door verhuurders administratieve en financiële ondersteuning te bieden, wil de Kempense makelaar investeerders in vastgoed ontzorgen. “De tijd dat de huisbaas zich voor het minste waterlek of kapotte deurklink naar het huurpand snelt, is immers stilaan voorbij”, zegt Jeroen Van Bylen, Hoofd Beheer Heylen Vastgoed. “Investeerders willen zich vandaag zo min mogelijk bekommeren om de verhuur en de rompslomp die daarbij komt.”

Het aantal vastgoedtransacties in Antwerpen was nog nooit zo hoog: 10.385 tot in het derde kwartaal van 2019 alleen al. De vraag naar het uit handen geven van de verhuur van een vastgoedaankoop was bij Heylen Vastgoed dan ook nog nooit zo groot. Naar schatting heeft 18 procent van de Belgen naast zijn eigen woning nog één of meerdere woningen in portefeuille.

Ontzorging

De verhuurservice van Heylen Vastgoed zal verhuurders administratieve en financiële ondersteuning bieden. Zo helpt die bijvoorbeeld bij het innen van onbetaalde huurgelden of regelt die ook gebreken in de huurwoning, door bijvoorbeeld de loodgieter langs te sturen.

Heylen zal de service vanaf 6 januari aanbieden voor al haar huurpanden. Voor de volledige ontzorging vraagt de makelaar zo’n 10% van de huurprijs per maand. Concreet betekent dat als je voor een woning 800 euro huur vraagt, je 80 euro ‘ontzorgingsfee’ per maand betaalt.

Nieuwe huurwetgeving

Met de nieuwe huurwetgeving die sedert 1 januari in werking trad, moeten heel wat panden verplichte renovatiewerken ondergaan. Ook daar staat de service van Heylen verhuurders bij. “Via projectbegeleiding gaan wij samen met de eigenaar kijken hoe we het pand kunnen renoveren en kijken we naar de ‘verhuurbaarheid’ van het pand. Veel eigenaars hebben het budget, maar niet de goesting om hun pand conform te maken”, besluit Jeroen. “Op dat momenten kijken wij met verschillende partijen, zoals aannemers, welke nodige werken moeten uitgevoerd worden om het pand terug verhuurbaar te maken.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer