Nieuws Kempen Hidrodoe-Pidpa en Ark van Noë ruimen samen op

Hidrodoe-Pidpa en Ark van Noë ruimen samen op

Foto: Facebook

Hidrodoe-Pidpa en Ark van Noë ruimen samen op

Afgelopen weekend waren wereldwijd meer dan 20 miljoen vrijwilligers actief voor ‘World Cleanup Day’. Pidpa/Hidrodoe uit Herentals en Ark Van Noë uit Lichtaart sloegen de handen in elkaar, en zetten samen een zwerfvuilactie op.

“Ark Van Noë stelde ons 11 kano’s ter beschikking, waarmee wij al peddelend een stukje van de Kleine Nete wat properder hebben gemaakt”, zegt Kris Lieckens, Milieucoördinator bij Pidpa in Het Laatste Nieuws.

“Als integraal waterbedrijf wil Pidpa zelf ook acties steunen die op een positieve manier inzetten op de bescherming van onze waterbronnen tegen bezoedeling van microplastics en andere vervuilende stoffen”, zegt Hilde De Laet, manager van Hidrodoe.

“We hadden met de Ark al plannen om volgend voorjaar een vergelijkbare actie op poten zetten”, zegt Nick Meylemans van Ark Van Noë. “Pidpa kwam nu al tot bij ons met de vraag voor hun actie. We sprongen natuurlijk graag mee op de kar sprongen door gratis onze kano’s ter beschikking te stellen.”

Als Kempenaar is Meylemans trots op de Kleine Nete en de omgeving errond. “Deze plek verdient het net zoals alle andere plaatsen om af en toe eens grondig opgeruimd te worden, want helaas zijn er nog steeds mensen die afval in de natuur gooien.”

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer