Nieuws Kempen Historische verhuizing van Van Roey in Rijkevorsel

Historische verhuizing van Van Roey in Rijkevorsel

Historische verhuizing van Van Roey in Rijkevorsel

Hof_Van_RoeyVrijdag 10 juli is een historische dag voor bouwbedrijf Van Roey uit Rijkevorsel. Dan wordt voor het laatst gewerkt in het hoofdkantoor op de hoek van de Sint-Lenaartsesteenweg en de Borgerhoutstraat. Het meeste bureaumateriaal, de dossiers en computers zitten al in verhuisdozen. Na de bouwvakantie gaan de 165 werknemers aan de slag in de nieuwbouw op het bedrijventerrein bij brug 8. De locatie van de oude kantoorsite krijgt met het woonproject Hof Van Roey een groene en duurzame herbestemming.

“Meer dan een eeuw lang bouwden honderden mensen in het hart van Rijkevorsel mee aan het verhaal van Van Roey”, vertelt gedelegeerd bestuurder Eddy Cox. “Het bedrijf heeft een bijzondere band met de locatie tussen de Borgerhoutstraat en de Sint-Lenaartsesteenweg. De plek zindert van geschiedenis.”

Eind negentiende eeuw werd er een timmermanszaak opgericht en wat later opende er ook een winkel. In de jaren ’50 volgde een grote uitbreiding van de onderneming en verschenen er werk- en stapelplaatsen, een smidse, burelen en magazijnen. In 1973 werd de locatie te klein en verhuisden de nijverheidsactiviteiten naar het huidige bedrijventerrein aan brug 8 in Rijkevorsel. Nu verhuizen ook de kantoorruimtes naar een nieuwbouw op dat terrein. Voor Van Roey is de verhuizing een historisch moment. Ook voor de gemeente Rijkevorsel: het herkenbare hoekgebouw zal uit het straatbeeld verdwijnen.

Op mensenmaat
“Veel inwoners van Rijkevorsel zijn enorm benieuwd naar het nieuwe project. En we zijn trots om vandaag de eerste beelden van het nieuwe VR wonen-project te kunnen voorstellen”, aldus Peter Gestels, operationeel directeur Van Roey Vastgoed. En dat nieuwe project is er één op mensenmaat: er zullen nieuwbouwappartementen en –woningen worden gebouwd rond een centrale, groene binnenruimte die voor alle bewoners toegankelijk is. Vandaar de toepasselijke naam: Hof Van Roey.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer