Nieuws Kempen Hoe onderneem je circulair én succesvol?

Hoe onderneem je circulair én succesvol?

Jean-Paul De Vos (Ecorub)

Hoe onderneem je circulair én succesvol?

Circulaire pioniers Q-lite en Ecorub hebben allebei een parcours afgelegd op hun weg naar succesvol circulair ondernemerschap. Om anderen te inspireren, delen ze hun verhaal tijdens het eerste netwerkevent van Blenders, op 21 oktober, in De Warande in Turnhout. Ze vertellen hoe ze marktopportuniteiten grijpen en hoe ze erin geslaagd zijn verschillende interne en externe obstakels op de route het hoofd te bieden. Deelnemers kunnen ook circulaire vragen voorleggen aan experts.

 

“Voor het eerst sinds lang kunnen we eindelijk terug fysiek gaan netwerken”, zegt Herwin Daniëls, projectmanager bij Blenders vzw. “Experts met uiteenlopende competenties staan klaar om specifieke cases mee vorm te geven. Deelnemers kunnen gebruik maken van de kracht van dit netwerkevent om hun circulaire uitdaging verder uit te werken, interessante partners te leren kennen, kennis te vergaren en samen met onze experten duurzame businesscases te ontwikkelen.”

Display-as-a-Service

Q-lite is de grootste full service organisatie in digitale displays met meer dan 100 werknemers verspreid over 4 kantoren en fabrieken met hoofdzetel in Baarle. Onder andere ceo Dirk Geenen getuigt over hoe duurzaamheid een speerpunt van Q-lite is, waarbij duchtig werk wordt gemaakt van een transformatie naar een circulair businessmodel: het ‘Display-as-a-Service’-model.

Gerecycleerd rubber

Ecorub uit Rijkevorsel ontwikkelt producten op basis van gerecycleerd rubber en is al 30 jaar een vaste waarde in binnen- en buitenland. “De bedrijfsfilosofie van Ecorub is gebaseerd op een diepgeworteld geloof in duurzame ontwikkeling, waarbij respect voor de mens en het milieu centraal staan”, zegt zaakvoerder Jean-Paul De Vos. “Ecorub is dan ook erg trots milieuvriendelijke technologie al sinds 1991 hoog in het vaandel te voeren.”

De Sociaal-Circulaire Hub is het netwerk in de ruime Kempen dat circulair en sociaal ondernemerschap met elkaar verbindt en ondersteunt, en daarbij een boost wil geven aan de tewerkstelling in de regio. De Hub zet in op nieuwe sociaal-circulaire businesscases en het samenwerken in nieuwe ecosystemen. Tijdens het eerste netwerkevent van de Hub is er mogelijkheid tot spontane en gefaciliteerde netwerking in een ontspannen sfeer. Via de website van Blenders kunnen geïnteresseerden inschrijven voor het event.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Thuisbatterijen zitten in de lift

Kempisch zonnepaneleninstallateur Belgian Solar heeft zijn duizendste thuisbatterij geplaatst. De adviseurs van Belgian Solar geven al jarenlang onafhankelijk en gratis advies… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.