Nieuws Kempen Starter van de week: Hongaars restaurant vult aanbod in Turnhout aan

Starter van de week: Hongaars restaurant vult aanbod in Turnhout aan

Starter van de week: Hongaars restaurant vult aanbod in Turnhout aan

TURNHOUT, DESSEL – Op de De Merodelei in Turnhout opende Gabor Meretei onlangs het Hongaarse restaurant Monarchia. Gabor en zijn ouders hadden al een restaurant in Dessel, maar dat gaat voorlopig dicht.

“Het pand in Turnhout, tegenover de stelplaats van De Lijn, stond te huur. Dat zagen we als een opportuniteit”, vertelt Gabor Meretei. De 23-jarige kok had het idee om een tweede restaurant te openen, want de familie Meretei heeft al een restaurant in Dessel. Maar dat gaat dicht.

“We vonden geen personeel”, legt Gabor uit. “Mijn ouders en ik doen het allemaal zelf, maar twee zaken openhouden, is ook voor ons te zwaar.”

Hongaarse ambassade

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Gabor al veel ervaring. “Het restaurant in Dessel openden we in 2019. Voordien deden we catering op festivals en verzorgen we feesten voor de Hongaarse ambassade. Mijn ouders hadden eerder al een restaurant in Nederland.”

De keuze voor Turnhout maakte Gabor na een uitgebreid marktonderzoek. “Er zijn veel restaurants in Turnhout, maar er is geen Hongaars restaurant. Dit is dus een mooie aanvulling. De Hongaarse keuken is voor de liefhebbers van vlees en we onderscheiden ons door de keuze van de kruiden in de gerechten.”

Nieuwe klanten

Monarchia is in Turnhout al open sinds november 2021, maar dat wisten alleen de klanten die al in Dessel kwamen. “Nu smukken we de voorgevel wat op”, zodat het restaurant meer opvalt. We krijgen steeds meer mensen over de vloer die we nooit eerder hadden ontmoet, dus ook de Turnhoutenaar begint ons Hongaarse restaurant te ontdekken.”

 

Reageer op dit bericht

Reacties

. 2022-02-27 10:57:12

Ik ben een gepensioneerde Hongaarse vrouw en ik was benieuwd naar jullie prijzen helaas wonen jullie voor mij wat te ver af. Maar miss kom eens met een van mijn kinderen eens eten voor een maatschappelijke prijs. Want ook wij eten heel graag Hongaars eten en ik zelf kook ook veel gerechten op Hongaarse wijze dat ik van mijn moeder heb geleerd. Mvg Temesvari Marika

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.