Nieuws Kempen Hoogste windmolens van België komen in Meer

Hoogste windmolens van België komen in Meer

Hoogste windmolens van België komen in Meer

storm-2In Meer, bij Hoostraten, verschijnen binnenkort met een tiphoogte van 200m de hoogste windmolens van België. Vandaag zijn de werken officieel gestart door Jan Caerts, gedelegeerd bestuurder van bouwheer Storm, Rik Röttger, gedeputeerde van Leefmilieu, en Ward Baats, schepen van Leefmilieu van Hoogstraten.

De werf van het windpark bevindt zich achter de Transportzone aan de E19 in Meer. Het windpark zal bestaan uit drie windturbines met een gezamenlijk elektrisch vermogen van 9,6 MW. Het park zal voldoende groene stroom produceren om te voorzien in het elektriciteitsverbruik van 7.700 gezinnen. De turbines zullen een mast hebben van 143m, en wieken van 57m lang. Dat komt neer op een tiphoogte van 200m. Daarmee wordt het Storm-windpark in Meer het hoogste van België.

Efficiënter maken
Momenteel wordt de fundering van de windturbines geplaatst. De constructie van de turbines staat gepland later dit voorjaar. De ingebruikname van het windpark is gepland voor het najaar van 2015. “We streven ernaar onze windparken steeds efficiënter te maken”, zegt gedelegeerd bestuurder Jan Caerts van Storm. “Dankzij de tiphoogte van 200m, vangen deze turbines nog meer wind en produceren ze dus aanzienlijk meer energie.”

Storm zal later dit jaar een open werf organiseren voor de inwoners van Hoogstraten en andere geïnteresseerden. Inwoners van de stad Hoogstraten zullen via de coöperatieve Storm CVBA de mogelijkheid krijgen om te delen in de winsten van de windturbines. Het bedrijf organiseert hiervoor informatievergaderingen in de loop van 2015.

Storm is een Vlaamse windparkontwikkelaar. De belangrijkste stakeholders zijn TDP Comm.VA, PMF Infrastructure Fund NV en Clean Energy Invest CVBA. Het bedrijf heeft al windparken operationeel in onder meer Westerlo en Geel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer