Nieuws Kempen Hoogstraten wil horeca en toerisme na corona weer een duw in de rug geven

Hoogstraten wil horeca en toerisme na corona weer een duw in de rug geven

foto: Wikipedia

Hoogstraten wil horeca en toerisme na corona weer een duw in de rug geven

HOOGSTRATEN – Het stadsbestuur heeft het eerste luik klaar van het relanceplan om uit de coronacrisis te geraken. Onder meer de horeca kan rekenen op een reeks tegemoetkomingen.

Het relanceplan van Hoogstraten focust op twee zogenaamde werven: economie/toerisme en verenigingen. De horeca kreeg al ondersteuning door uitgebreidere terrassen toe te laten. Daarnaast zijn er fiscale maatregelen. Zo worden concessies, erfpachten en huren van gebouwen waarvan de stad eigenaar is, gedeeltelijk kwijtgescholden. Hoogstraten staat dit jaar ook een vrijstelling toe voor belasting op terrassen en op het openhouden na het sluitingsuur. Ook de retributie voor ambulante handel en standplaatsen op de markt valt dit jaar weg. Er komt een actieplan om toerisme naar Hoogstraten deze zomer te stimuleren.

Ook verenigingen kunnen rekenen op een aantal tegemoetkomingen.

Voor de derde werf, die op inwoners focust, start de stad een participatietraject op. Het meerjarenplan 2020-2025 met 50 miljoen investeringen, onder andere de bouw van zorgcampus ’t Gastenhuys en een cultuurcentrum, wordt zonder uitstel uitgevoerd.

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer