Nieuws Kempen Hoop uit Beerse even bevroren

Hoop uit Beerse even bevroren

Hoop uit Beerse even bevroren

Het J&J-vaccin dat ons terug naar het rijk der vrijheid zou brengen, staat even op pauze. Farmabedrijf Johnson & Johnson, waarvan Janssen Pharmaceutica in Beerse deel uitmaakt, heeft beslist om voorlopig geen leveringen meer te doen aan Europa. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De aanleiding zijn 6 gevallen van bijzonder zeldzame bloedklonters bij vrouwen, die mogelijk een complicatie kunnen zijn van hun corona-vaccinatie met J&J.

In de VS is de vaccinatie met J&J voorlopig on hold gezet. Er zijn in Amerika al wel 6,8 miljoen dosissen gezet. Europa verwachtte in de nabije toekomst 55 miljoen vaccins van J&J. In mei en juni hoopt ons land 1,4 miljoen dosissen te krijgen.

De Amerikaanse gezondheidsorganisaties hebben de staten aangeraden om even het gebruik te pauzeren, tot de precieze cijfers bestudeerd zijn. Volgens Amerikaanse gezondheidsinstanties zou de pauze maar enkele dagen mogen duren. De directie van J&J besliste hierop om de leveringen naar Europa proactief stop te zetten. Want als het vaccin dezelfde weg opgaat als dat van AstraZeneca, kan ook J&J een stevige knauw in het imago krijgen.

Het vaccin is ontwikkeld door dochteronderneming Janssen Pharmaceutica in Beerse en Nederland. Van dit product is er maar 1 prik nodig om beschermd te zijn tegen covid-19.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Geel
Geel

Top 25 voor Glow uit Geel

Ellen Leysen van Glow ontving een Sugar Achievement Award van Royx Pro. Hiermee behoort het Geelse schoonheidssalon tot de 25 beste… Lees meer