Nieuws Kempen Horeca is a way of living

Horeca is a way of living

Horeca is a way of living

NianNick Nuyts en Annelies Van der Veken runnen al twee jaar hun Bistro Nian. Met succes, want tijdens het voorbije jaar gingen de zaken erg snel. “Een job in de horeca is keihard werken. Niet alleen zakelijk en privé is het zwaar, ook van je personeel wordt veel gevraagd. Maar, ik zou voor geen geld van de wereld iets anders willen”, zegt Nick Nuyts.

Het begon met een droom van twee mensen. “We werkten allebei al in de horeca. Maar we zagen elkaar nooit. We moesten kiezen voor elkaar of voor ander werk. We besloten om een eigen zaak te beginnen,” vertelt Nick.

Nick Nuyts was jarenlang chef in een aantal sterrenrestaurants. De laatste acht jaar werkte hij bij Bistro Boogaers in Turnhout, waar de droom van een eigen zaak stilaan begon te rijpen.

Twee jaar zoeken naar een pand. Het zicht op de koeien gaf de doorslag
“We hebben twee jaar gezocht naar een geschikt pand. We hadden dan ook heel wat eisen. Zo moest het pand in Beerse gelegen zijn, er moest voldoende parking voor handen zijn, een tuin waar we naar buiten konden, we moesten er kunnen wonen en het geheel moest dan nog passen in ons budget. Toen we dit pand voor het eerst zagen, was het een krot! Een kenner schetste ons de mogelijkheden van het pand, en … het zicht op de koeien in de wei gaf de doorslag…  Na heel wat verbouwingswerken begonnen we in eind december 2012 met Bistro Nian. We dachten op termijn twee medewerkers tewerk te kunnen stellen Maar na twee jaar hebben we nu twee voltijdse mensen in dienst, één iemand op leercontract en 13 extra krachten waarop we beroep kunnen doen in functie van de workload en beschikbaarheid.”

Zelfstandig zijn in de horeca is een levensstijl
“Het is keihard werken, maar we hebben er geen minuut spijt van. Zelfstandige zijn in de horeca, het is een levensstijl: als je partner niet mee in die business zit, vergeet het. Je moet bereid zijn om tussen de 50 en 70 uren per week te werken. Annelies en ik werken nu altijd samen, we zijn dag en nacht bij elkaar, en dat lukt perfect. Maar dan moet je heel graag doen wat je doet. Het is echt stoempen om al het werk rond te krijgen en gelukkig kunnen we daarbij rekenen op de hulp en de steun van onze ouders en van ons personeel. Na twee jaar hebben we bewust gekozen om de zaterdagvoormiddag en woensdag te sluiten. Om wat meer tijd te hebben om de dingen goed te doen, om wat meer tijd voor elkaar te hebben en vooral om wat meer tijd te door te brengen met onze dochter van 10 jaar. Om samen te genieten van simpele dingen. En om inspiratie op te doen.”

Onze klanten zijn niet op zoek naar een fusion keuken
Bistro Nian kiest voor het bistro-verhaal. “De mensen die bij ons komen eten zijn niet op zoek naar een fusion keuken, maar naar eerlijke, lekkere, eenvoudige en verse gerechten. We brengen klassieke maaltijden maar op een moderne, creatieve manier gepresenteerd. Onze grootste troef is dat alles hier vers gemaakt worden, zelfs de gratin of de frietjes. Om het half jaar passen we de kaart aan, de suggesties veranderen elke twee weken. En als een suggestie toch niet draait of we vinden ze uiteindelijk niet goed genoeg, dan halen we die van de kaart. Onze klanten zijn zowel particulieren als zakenmensen. Vorige maand kwam een gekende sterrenkok van voorbij Antwerpen in onze bistro eten. Hij zei dat hij zo genoten had van onze zesrib. Wel, dat deed me echt plezier!”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer