Nieuws Kempen Hotel Corsendonk Viane gaat voorzichtig weer open

Hotel Corsendonk Viane gaat voorzichtig weer open

Hotel Corsendonk Viane gaat voorzichtig weer open

TURNHOUT – Hotel Corsendonk Viane is opnieuw open voor hotelgasten, weliswaar nog met beperkingen. Het driesterrenhotel had geen klanten meer ontvangen vanaf 10 maart. Maar sinds vorige week komen de aanvragen weer op gang. Het hotel stelde een volledig veiligheidscharter op.

Op 10 maart 2020 werd duidelijk dat het internationaal reisverkeer stil viel. Daarom werd toen besloten om het driesterrenhotel Corsendonk Viane voor onbepaalde duur te sluiten. Een week later besloot de Corsendonk Hotels groep ook om de andere vestigingen in de Kempen te sluiten, met name in Turnhout, Oud-Turhout, Retie en Lichtaart. Twee maanden later lijkt het aantal corona besmettingen in Europa af te nemen. En ook het bedrijfsleven wordt hervat. “Wij kregen vorige week de eerste aanvragen van onze vaste klanten”, zegt Jan-Felix Nédée, operationeel manager bij Corsendonk Hotels. “Het gaat meestal om mensen uit buurlanden die naar hier komen op uitnodiging van Turnhoutse bedrijven. Het gaat steeds over essentiële verplaatsingen.”

Pakketten en koeriers

Corsendonk heeft de nodige maatregelen getroffen om hotel Viane te heropenen. Er is een veiligheidscharter opgesteld waarin alle maatregelen duidelijk vermeld staan. “Zo hebben we er bijvoorbeeld voor gezorgd dat hotelgasten in publieke ruimtes anderhalve meter afstand kunnen bewaren. Ook wordt er op toegekeken dat er maar één persoon per tien vierkante aanwezig is in de lobby. Verder blijven het restaurant en de bar gesloten. Hotelgasten krijgen ontbijt met ontbijtpakketten en voor het avondmaal brengen wij onze klanten in contact met voedingskoeriers.”

Ontsmetten

Naast afstandsregels is ook een reeks hygiënische maatregelen getroffen. “Op verschillende plaatsen hebben we desinfecterende gels voorzien. Ook worden de publieke ruimtes regelmatig ontsmet met een vernevelingstoestel”, besluit Jan-Felix Nédée. “Bij vertrek van een hotelgast wordt de hotelkamer direct gepoetst en wordt deze vervolgens 24 uur niet meer door het hotelpersoneel betreden. Tijdens het verblijf van een hotelgast wordt de kamer door niemand anders betreden. Hierdoor wordt een mogelijke overdracht van het SARS-CoV-2 virus vermeden.”

Supermarkten

Corsendonk liet zich bij het uitwerken van de maatregelen inspireren door andere sectoren die gelijkaardige problemen moesten oplossen. “We namen verschillende maatregelen over van sectoren die tijdens de lock-down openbleven zoals supermarkten. Daarnaast werd er ook gekeken naar maatregelen die door internationale hotelketens werden aangekondigd.” Zegt Jan-Felix Nédée

Het viersterrenhotel Corsendonk Turnova aan de Grote Markt in Turnhout blijft voorlopig nog gesloten.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.