Houthandel Paulussen is genomineerd met Forestlines

Houthandel Paulussen en Brensj maken kans op de Product Innovation Award

DESSEL, RETIE – Twee Kempense bouwondernemingen zijn in de running om de ‘Product Innovation Award’ te winnen. Die wordt op 14 maart op Batibouw uitgereikt tijdens de Belgian Building Awards.

Alle standhouders van Batibouw konden een product indienen voor de ‘Product Innovation Award’. Batibouw trekt dit jaar sterk de kaart van duurzaamheid en die lijn werd ook doorgetrokken in de PIA. Bij de beoordeling werd behalve naar het innovatieve karakter in de eerste plaats gekeken naar de duurzaamheid in de meest brede betekenis van het woord. Die beoordeling gebeurde door het redactieteam van Palindroom en de redacteurs selecteerden de vijf meest innovatieve en vooral duurzame innovaties die kans maken op de award. Tijdens de eerste dag van Batibouw zal een persjury de standhouders bezoeken om meer informatie in te winnen over de betrokken producten. Onmiddellijk daarna zal de jury beraadslagen en de winnaar aanduiden.

De modulaire woningen van het Desselse Brensj

Twee Kempense bedrijven lieten zich met hun innovatieve producten opmerken en maken deel uit van het selecte kransje kanshebbers op de award. De modulaire woningen van het Desselse Brensj, dat een vertakking is van Ecohuis, is de eerste Kempense geselecteerde. De modulaire woningen, die bestaan uit houtskeletmodules, worden volledig in het atelier afgewerkt en voorzien van duurzame technieken en smart home technologie. Houthandel Paulussen uit Retie is genomineerd met Forestlines. Dat is een innoverende gevelbekleding die onbehandeld hout met aluminium combineert om zo de ‘onhaalbare’ brandreactieklasse B te behalen.

Brensj en Houthandel Paulussen krijgen concurrentie van de tweedelevenskeukens van Adrem keukens, de DucoBox Energy Comfort Plus met tweezonesturing van DUCO en de draadloze bridge voor Niko Home Control van NIKO.