Nieuws Kempen Hub schiet uit startblokken met event rond circulaire verpakking

Hub schiet uit startblokken met event rond circulaire verpakking

Hub schiet uit startblokken met event rond circulaire verpakking

De Sociaal-Circulaire Hub Kempen+, een initiatief van impactorganisatie Blenders uit Turnhout, organiseert op 24 juni haar kick-off event. De organisatie wil ondernemers inspireren in circulair ondernemerschap en sociale economie, en hoopt met initiatieven een boost te geven aan de tewerkstelling in de ruime Kempen. Donderdag is het kick-off event gericht aan kmo’s, initiatieven uit sociale economie en lokale overheden, en werkt de hub rond het thema ‘circulaire verpakkingen’.

“De Sociaal-Circulaire Hub Kempen+ is uit de startblokken geschoten. De eerste circulaire vraagstukken zijn al tot bij ons gekomen en worden verder uitgewerkt”, klinkt het bij de initiatiefnemers.

3 keynote sprekers komen hun expertise en ervaring delen. Dirk Eelen van VITO spreekt over verpakking en circulariteit. Peter Brughmans vertelt over bruggen bouwen in de verpakkingsketen, en is een ‘recycling missionaris’ en expert duurzaam grondstoffen- en afvalstoffenbeheer. En Astrid Heystee van Jansen by ODS komt een pilot case voorstellen van de transitie van single use verpakking naar circulaire verpakking via reverse logistics.

De Turnhoutse impactorganisatie Blenders vzw gaat op zoek naar nieuwe circulaire projecten met een sociale insteek. Sociaal-Circulaire Hub Kempen+ is hiervan een initiatief .

Lees meer over Sociaal-Circulaire Hub Kempen+

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Oud-Turnhout
Oud-Turnhout

Zeg het eens met een boeketje glas

Noor Springael is een gepassioneerde Kempische ambachtsvrouw en het creatieve brein achter het glaskunstmerk GLAS & GLAS uit Oud-Turnhout. Na… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer