Nieuws Kempen “Ideale ligging zorgt voor merkbare interesse”

“Ideale ligging zorgt voor merkbare interesse”

“Ideale ligging zorgt voor merkbare interesse”

Intervest, een beursgenoteerde vastgoedvennootschap met zetel in Berchem, is gestart met de bouwwerken op de voormalige Siemens-Atea-site aan de Atealaan in Herentals. Bedoeling dat op de 18ha zo’n 36.000 m2 aan warehouses met crossdock zullen komen, zo’n 3.000 m2 aan kantoorruimte en een parkeertoren met plaats voor 400 wagens. Voor het project ‘Herentals Green Logistics’ kreeg Intervest een vergunning voor de ontwikkeling van 45.000 m2, waardoor er – naast de bestaande Intervest-gebouwen – een unieke duurzame cluster van kantoren en logistiek ontstaat van 100.000 m2.

 

“De herontwikkeling van deze historisch belangrijke site maakt ons wel trots natuurlijk”, zegt Gunther Gielen, ceo van Intervest. “We hopen dat onze site ook een economische bijdrage mag leveren aan de Kempen. We voelen een grote interesse van potentiële huurders. Tegen het einde van het jaar schatten we dat de hele ontwikkeling verhuurd zou moeten zijn.”

Grote raampartijen

Deze ontwikkeling is voor Intervest een ‘match made in heaven’, alsdus Gielen. “Met ons team kunnen we alle waarden toevoegen die we met Intervest willen uitstralen, zoals duurzaamheid en klantgerichtheid. Hierin willen we verder gaan dan het puur technische, vooral dan op gebied van welzijn voor medewerkers.” Intervest koos bij het ontwerp voor grote lichtpartijen. “Natuurlijk daglicht is enorm positief voor het welbehagen en aanvoelen van medewerkers. En als de werknemers van onze huurders zich goed voelen, is dat ook goed voor onze huurders.”

Verder zullen de gebouwen voorzien zijn van zonnepalen en hoogrendementswarmtepompen, en zal er geen gas gebruikt worden voor de verwarming. Doorgedreven slimme meters zullen per unit de luchtkwaliteit meten, en de led-verlichting zal met sensoren werken. Ook voorziet Intervest groengevels en een groendak op het gebouw. “We gaan zelfs nog een stap verder in de vergroening van het project: we kiezen voor wadi’s (een bufferings- en infiltratievoorziening voor hemelwater, red.) en inheemse planten.”

 

“Bouwen doe je niet alleen met bakstenen.”

Gunther Gielen, ceo van Intervest

“Het is belangrijk om lange termijnpartnerships aan te gaan met alle stakeholders. Stad Herentals is erg betrokken, maar ook onze bouwpartner Cordeel en architect Frank Joossen.”

Kortere supply chain

De site, die een combinatie is van magazijnen en kantoren, ligt op een logistieke ‘hotspot’-locatie, en die zal volgens Gielen in de toekomst alleen maar belangrijker worden. “E-commerce neemt momenteel een belangrijke plaats in bij logistiek. En ook het feit dat de supply chain van goederen wereldwijd idealiter korter moet worden.”

“Producenten willen dichter bij hun eindklant komen, om globalisering ons ook wel eens in de problemen kan brengen. Denk maar aan de mondmaskercrisis van vorig jaar. Dat heeft geleerd hoe belangrijk tussenschakels zijn, en dat je best niet te afhankelijk bent. Dit zijn voor Intervest – als toeleverancier van gebouwen – belangrijke inzichten.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer