Frituur Eel Lekker Ief en Marian vonden inspiratie voor de naam van de frituur bij de plaatsnaam Ravels-Eel. © ram

Ief en Marian openen nieuwe frituur Eel Lekker dichter bij huis

In de Peelsestraat in Ravels-Eel worden op vrijdag 4 juli de eerste frieten gebakken van frituur Eel Lekker. De uitbaters zijn Ief De Vos en Marian Buelens, die voordien een frituur hadden in Sint-Jozef Rijkevorsel. Op hun nieuwe locatie hebben ze meer ruimte.

Het koppel heeft een drukke periode achter de rug. De frituur in Sint-Jozef hielden de twee open tot half juni, maar op hun vrije momenten waren ze sinds mei aan het werk in het pand van hun nieuwe zaak.

“Het was voordien al een frituur, maar we hebben alles wat opgefrist”, zegt Ief De Vos. “De keuze om in Ravels-Eel een frituur te openen, hebben we voornamelijk gedaan voor ons gezinsleven. We wonen in Ravels en onze zoon, die binnenkort vier jaar wordt, gaat hier naar school. De verplaatsingen van en naar Sint-Jozef vallen nu weg, wat voor ons gemakkelijker is. Dat het pand in Ravels-Eel vrijkwam, was een kans die we niet konden laten liggen.”

De naam van de frituur prijkt sinds kort op de gevel. “We hebben best lang nagedacht over een geschikte naam. Tot me plots Eel Lekker te binnen schoot. De woordspeling met Ravels-Eel wordt goed ontvangen. We merken ook dat de mensen enthousiast zijn voor de opening.”

Binnen zijn veertig zitplaatsen, op het terras ook. © ram

Ervaring

Ief en Marian maakten een carrièreswitch toen ze vorig jaar de frituur in Sint-Jozef overnamen. “We werkten allebei in het Centrum voor Illegalen in Merksplas en hebben loopbaanonderbreking genomen”, legt Marian uit. “Die periode van loopbaanonderbreking loopt nog. Zo hebben we nog iets achter de hand als het nodig moest zijn, maar we hopen wel dat Eel Lekker een succes wordt. In Sint-Jozef hebben we veel geleerd. Die ervaring gaat goed van pas komen. Het aantal snacks is flink uitgebreid, vooral met speciale dingen. Voor de vleeskroket kan de klant bijvoorbeeld naast de gewone versie nog kiezen uit een bourgondische, een glutenvrije en een vegetarische.”

Lees ook: Ief en Marian nemen met frituur ’t Sas een ‘monument’ over

Op de kaart staat nog meer dan frieten en snacks. “Gerechten als stoofvlees, goulash en vidé zijn huisgemaakt, net als tartaar. Broodjes hadden we vroeger niet, maar die komen er bij. Ook voor ijsjes mogen de mensen hier binnenstappen. We bieden voor elk wat wils.”

Meer ruimte

De frituur in Sint-Jozef is intussen overgenomen. “Dat heeft niet lang geduurd”, zegt Marian. “Toen we bekend maakten dat de frituur stond over te nemen, heeft enkele weken later al een enthousiast jong koppel zich gemeld. Hier in Ravels-Eel hebben we meer ruimte. Binnen zijn veertig zitplaatsen en op het terras kunnen nog eens veertig personen plaatsnemen. De sluitingsdagen zijn maandag en dinsdag, de andere dagen is Eel Lekker open van 11.30 tot 21 uur. We gaan met ons gezin deze week naar de woning achter de frituur verhuizen, dus we kijken in spanning uit naar de openingsdag van Eel Lekker.”