Nieuws Kempen Iemand hartenboer of schoppenaas op zijn arm?

Iemand hartenboer of schoppenaas op zijn arm?

Iemand hartenboer of schoppenaas op zijn arm?

Het Nationaal Museum van de Speelkaart zoekt mensen met een tattoo die verband houdt met het kaartspel. In mei van volgend jaar opent het Turnhoutse museum een expositie over mensen met bijzondere tattoo’s, die geïnspireerd zijn op speelkaarten. “Vooral het verhaal achter de tattoo intrigeert ons, en willen we graag leren kennen”, vertelt Turnhouts schepen van Cultuur Astrid Wittebolle.

 

Een tattoo blijft voor altijd op je huid plakken: als herinnering of ritueel, als statement of per vergissing. Ze kunnen groot of klein, in kleur of zwart-wit zijn. Soms springen ze in het oog, en bij anderen blijven ze discreet onder de broekspijp. Een tattoo is daarnaast ook vaak een aanknopingspunt voor een gesprek, en zulke gesprekken wil het Speelkaartenmuseum graag aangaan in een nieuwe tentoonstelling. ‘Daarom gaan we op zoek naar mensen met een speelkaartentattoo’, zegt schepen van Cultuur Astrid Wittebolle.

In mei 2022 opent het Nationaal Museum van de Speelkaart een foto-expo over mensen met tattoos van of die geïnspireerd zijn op speelkaarten. “Het museum heeft niet alleen interesse voor de tattoo zelf, maar vooral ook voor het verhaal erachter”, legt Astrid Wittebolle uit. “Om zowel het beeld als de vertelling op een straffe manier te vereeuwigen, werken we samen met fotograaf Ans Brys en schrijver Matthias M.R. Declercq.”

In de aanloop naar de tentoonstelling lanceert het museum een oproep naar mensen met speelkaartgerelateerde tattoos. “Dat kan een tatoeage zijn van een koning, een joker, een klaverblad, een royal flush”, vult schepen Wittebolle aan. “Alles kan en alles mag.” Je kandidaat stellen kan tot 28 november via een formulier op de website van het museum. In december kiezen medewerkers van het museum een aantal tattoos en verhalen die ze door Ans en Matthias artistiek laten vastleggen en die dan een plaats krijgen in de expo.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.