Nieuws Kempen Iep Deszign trekt naar ruimere locatie voor atelier en workshops

Iep Deszign trekt naar ruimere locatie voor atelier en workshops

Foto Ronny van den Ackerveken

Iep Deszign trekt naar ruimere locatie voor atelier en workshops

HOOGSTRATEN – Ambachtsvrouw Ibi Szabo heeft haar atelier voor lederwaren en workshops verhuisd naar de Vrijheid in Hoogstraten. De oppervlakte is drie keer groter dan de vorige in de Leemstraat en biedt daardoor meer mogelijkheden. Vooraan is een winkelgedeelte ingericht en achteraan opent in maart een tweede ruimte voor workshops.

Ibi Szabo is al meer dan tien jaar creatief bezig met leder. Het leverde haar het certificaat van Erkend Ambacht op. “Na bijna vijf jaar was de locatie in de Leemstraat te klein geworden”, vertelt Ibi. “In dit pand op de Vrijheid zat tot vorig jaar Schoenen Pillot. De zaakvoerster wist dat ik op zoek was naar een grotere ruimte en heeft daarom contact opgenomen of ik interesse had.”

“Voor mij was het de perfecte oplossing. Niet alleen omdat er meer plaats is, maar ook omdat Iep Deszign nu veel meer zichtbaar is. Het interieur hebben gestript om het een andere uitstraling te geven. Het antracietgrijs heeft plaats gemaakt voor een witte kleur. Van het vorige interieur recupeerden we zo veel mogelijk hout. Aan de straatkant is een shopgedeelte gemaakt waar ook producten van andere lokale ambachtsmensen worden verkocht.”

 

Het nieuwe atelier is drie keer groter dan het vorige. Foto Ronny van den Ackerveken

“De meeste mensen hadden vooraf wat schrik dat een ruimere locatie niet meer hetzelfde zou zijn als vroeger. Door alles heel huiselijk in te richten, is het gelukt om de gezelligheid te bewaren. Het achterste gedeelte gaan we tegen maart openstellen als tweede workshopruimte. M-atelier uit Hoogstraten komt er workshops keramiek geven. Ook andere workshopgevers zijn welkom bij mij”, zegt Ibi Szabo.

Gestructureerder werken

Zelf startte Ibi zes jaar geleden met workshops om tassen te maken die de deelnemers mogen afwerken naar eigen smaak. “In oktober is de kaap van duizend tassen overschreden. Omdat er nu meer plaats is, kan ik gestructureerder werken. Er komt wel personeel in dienst, want ik kan niet tegelijkertijd een workshop geven en klanten helpen die iets willen kopen. Sinds vorig jaar stel ik mijn atelier elke woensdagvoormiddag open voor een crea-café. Het is een ontmoetingsplaats voor mensen die in gezelschap willen bezig zijn met bijvoorbeeld breien of macramé.”

“Voortaan is het crea-café ook open op woensdagnamiddag, donderdag en vrijdagnamiddag. Wie gewoon op de laptop wil werken, is eveneens welkom. Met de Dag van de Ambachten eind april kan je bij Iep Deszign binnenstappen om lederen sleutelhangers te maken”, aldus Ibi Szabo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.