Nieuws Kempen IJsboerke lanceert ijsjes in een composteerbare verpakking

IJsboerke lanceert ijsjes in een composteerbare verpakking

IJsboerke lanceert ijsjes in een composteerbare verpakking

TIELEN – IJsboerke lanceert twee nieuwe ijsjes, waarbij deze keer niet alleen de smaak van belang is, maar ook de verpakking. De nieuwe ijsjes zitten namelijk in een composteerbare wikkel. Die kan zo thuis bij het compost.

De nieuwe productrange van IJsboerke komt uit onder de naam Fruit & Veg en bestaat uit twee ijsjes: de Bomb, een waterijsje en de Frisko, een sorbetijs op een stokje. “De Fruit & veg range is een innovatief product”, luidt het bij IJsboerke, “De unieke combinatie van groenten en fruit zorgt voor een verrassende smaak. Daarnaast komt IJsboerke als eerste op de markt met een ijsje verpakt in een thuis-composteerbare verpakking. Dit is de eerste keer dat dit biobased materiaal op basis van cellulose wordt gebruikt bij diepvriesproducten.”

Volgens de Tielense ijsjesproducent snack je met de nieuwe Fruit & Veg range niet alleen verantwoord voor de planeet, maar ook voor je lichaam. “De combinatie van fruit en groenten is verrassend lekker, maar ook gezond(er). De ijsjes bevatten smaken als bessen, aardbeien, banaan, komkommer, of wortel. De Bomb heeft ook een verlaagd suikergehalte en is vrij van geraffineerde suikers. Met een caloriegehalte van slechts 24 tot 50 kcal per portie kunnen we de Fruit & Veg-ijsjes een verantwoorde guilty pleasure noemen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Lichtaart
Antwerpen

Bedenker Paschka is overleden

Vic Van den Putte is overleden. Hij was de uitvinder van de bekende smeerpasta van verse kaas en chocolade, die… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.