Nieuws Kempen IJstaartenhuis ziet opdrachten wegsmelten, maar schept moed in nieuwe koers

IJstaartenhuis ziet opdrachten wegsmelten, maar schept moed in nieuwe koers

IJstaartenhuis ziet opdrachten wegsmelten, maar schept moed in nieuwe koers

ZOERSEL – Het IJstaartenhuis in Halle (Zoersel) is alvast niet weggesmolten door alle coronaproblemen. Nochtans zag het bedrijf vrijwel alle feesten geannuleerd waaraan het taarten zou leveren. Daarom is het nu overgestapt op een andere piste. Voorlopig levert het bedrijf ijspralines en ijsgebak ‘Nana’ aan supermarkten en winkels in de regio.

“Door dit te doen zijn we actief kunnen blijven en zelfs nog kunnen groeien. Als dat er niet was geweest, dan zaten we nu met de handen in het haar”, vat Glenn Peeters de situatie samen van het IJstaartenhuis in de voorbije maanden.

Het Ijstaartenhuis is eigenlijk gespecialiseerd in het maken van ambachtelijke gelato ijs- en biscuittaarten voor feestzalen en particulieren.  Het bedrijf leeft van trouwfeesten, communiefeesten, verjaardagen en dergelijke. Maar door corona zag het IJstaartenhuis zowat alle feesten geannuleerd. En ook veel feesten die eerst waren uitgesteld, gaan nadat de maatregelen opnieuw zijn verstrengd, nu opnieuw niet door.

“We zijn dan meer gaan inzetten op twee zaken die voordien voor ons een bijproduct waren: ijspralines en onze mini nana’s. Nog voor de coronacrisis losbarstte, hadden we al het idee om die te commercialiseren naar warenhuizen”, vertelt Glenn Peeters. “Toen was het idee nog om dat te doen naar 1 of 2 winkels in de buurt om zo onze naamsbekendheid in de omgeving wat te vergroten. Maar nadat duidelijk werd dat alle feesten werden gecanceld, hebben we daar voluit op ingezet.” Ondertussen levert het IJstaartenhuis zijn producten aan 17 winkels van Delhaize, 2 van Carrefour en nog aan 7 andere verkooppunten, in de regio Berchem, Borgerhout, Turnhout, Herselt en Heist-op-den-Berg.

“Het lijkt aan te slaan”, zegt Glenn Peeters. “Sommige winkels hebben al bijbesteld. We hebben wel interesse om dit te blijven doen, ook wanneer na corona er weer feesten mogelijk worden. Maar we moeten wel bekijken hoe we dat dan kunnen organiseren, want al onze producten zijn handgemaakt. We hebben ook veel te danken aan Van Der Plaetsen in Oostmalle, het bedrijf van mijn schoonfamilie dat helpt bij de distributie.”

Zeker is wel dat het IJstaartenhuis een positieve wending heeft kunnen geven aan de coronaproblemen. ”We willen dit verhaal ook nog sterk uitbreiden”, zegt Peeters. “Daarom hebben we een unit bijgekocht die bij onze werkruimte wordt bijgezet. Door deze extra ruimte wordt onze werkruimte dubbel zo groot en hebben we een leuke ontvangstruimte voor onze fysieke klanten. Ook zijn we deze maand ook nog met onze nieuwe ijsbekers op de markt gekomen!”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Lichtaart
Antwerpen

Bedenker Paschka is overleden

Vic Van den Putte is overleden. Hij was de uitvinder van de bekende smeerpasta van verse kaas en chocolade, die… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.