Nieuws Kempen ILB Interieur installeert hightech kantenaanlijmmachine

ILB Interieur installeert hightech kantenaanlijmmachine

ILB Interieur installeert hightech kantenaanlijmmachine

ILBBij interieurbedrijf ILB Interieur uit Kasterlee wordt momenteel een hoogtechnologische kantenlijmmachine met automatisch panelenretourtransportsysteem geplaatst. De machine is uitgerust met een LTronic laserkanteneenheid voor het verwerken van laserkanten. Binnen de drie minuten kan ze worden omgebouwd naar een Glu Jet lijmaggregaat. Voor de Duitse fabrikant Holz-Her is ILB de tweede referentie in België.

“We werken nu al in een hoog segment en deze machine laat ons toe om dat niveau nog omhoog te tillen”, vertelt Luc Beullens, die de zaak met zijn echtgenote Karin Geerts leidt. “Via infrarood technologie wordt de functie laag op de kantenband verwarmd tot 500°C en wordt de kantenband 0.2mm in de plaat geduwd. Het resultaat is een optische nulvoeg, bijna vergelijkbaar met lakwerk.”

Tijdswinst
De machine wordt bediend door één operator en levert een tijdswinst van 50 tot 60% tegenover de vorige. “We gebruiken ze alleen voor onze eigen productie, niet voor derden”, benadrukt Dhr Beullens. Het bedrijf voert
(totaal)interieurprojecten uit voor particulieren, horecazaken en winkels, voornamelijk in de provincies Antwerpen en Limburg. Er werken 26 mensen. De nieuwe machine wordt maandag in gebruik genomen. ILB bestelde ze via Philips Constant nv uit Puurs, die reeds 60 jaar exclusief verdeler is voor Holz-Her-machines in België.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer