Nieuws Kempen In Fix Hair bereikt (h)aardig wat klanten

In Fix Hair bereikt (h)aardig wat klanten

In Fix Hair bereikt (h)aardig wat klanten

Kasterlee – ‘In Fix Hair’ krijgt steeds meer voet aan de grond op de Nederlandse markt. Het bedrijf maakt haarwerken voor vrouwen met 100 procent natuurlijk Europees haar. Elk van de pruiken wordt met de hand geknoopt.

De dag van de Ambachten zet op 17 november het Belgisch vakmanschap in de kijker. Een minder gekend ambacht is dat van haarwerken knopen. En dat is de corebusiness van In Fix Hair. Het bedrijf maakte het voorbije jaar zo’n 1.500 haarwerken voor meisjes en vrouwen die kampen met haarverlies of kaalheid.

Verlies van haren en zekerheid

“Ons haar is een belangrijk onderdeel van wie we zijn en hoe we ons voelen”, vertelt zaakvoerster Katrien Van Allemeersch. “Kaalheid wordt nog vaak gezien als een mannelijke kwaal, maar in België en Nederland kampen zo’n 350.000 vrouwen onder de 60 jaar met kaalheid. Jaarlijks verliezen in ons land 10.000 mensen hun haren als gevolg van chemotherapie. Deze mensen ervaren hun haarverlies als onprettig. Het maakt hen onzeker.”

Het is die onzekerheid die Katrien en haar team aanpakken met een haarwerk van natuurlijk Europees echt haar. Dit betekent dat In Fix Hair de schubbenlaag op onze haren intact houdt. “Want het zijn juist die schubben die de haren doen bewegen. We gebruiken de haren dus puur natuur”, legt Katrien uit.

Handgeknoopt

Om de juiste match te vinden met de kleur, krul en structuur van de eigen haren van de dame met haarverlies, selecteert In Fix Hair zorgvuldig de Europese haren. Die vertrekken dan naar de eigen gespecialiseerde productiesite op de Filipijnen waar ze handgeknoopt worden tot een haarwerk op maat. Weer in Kasterlee gebeurt een grondige kwaliteitscontrole. De gebruiker kan met deze haarwerken sporten, douchen, slapen, onbezorgd door de regen lopen. “Kortom, opnieuw doen wat je graag doet. Dames hun zelfverzekerdheid teruggeven. Dat is waarvoor we het doen”, vertelt Katrien.

De In Fix Hair-haarwerken doen het bijzonder goed in Nederland. “Kappers zijn vragende partij om met ons samen te werken. En dat is fijn. Een bevestiging dat klanten tevreden zijn.”

Netwerk

Het In Fix Hair-team telt 3 medewerkers in België en 220 medewerkers op de Filipijnen. Met kapster Iris Loos, zelf draagster van een haarwerk als gevolg van alopecia, heeft In Fix Hair een sterke ervaringsdeskundige in de rangen. In België werken 35 kappers vast samen met de haarwerkproducent voor haarwerken van 100% natuurlijk Europees echt haar, in Nederland 45.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.