Nieuws Kempen Inboedel Bakkerijmuseum verkocht voor 96.000 euro

Inboedel Bakkerijmuseum verkocht voor 96.000 euro

Inboedel Bakkerijmuseum verkocht voor 96.000 euro

Leo Struyven, de nieuwe eigenaar.

Leo Struyven, de nieuwe eigenaar.

De volledige collectie van het Bakkerijmuseum in Geel is vanmiddag verkocht voor 96.000 euro. De nieuwe eigenaar is Leo Struyven uit Beerse, een goede kennis van wijlen Willy Goossens die de verzameling bij mekaar bracht. Struyven was de enige kandidaat-koper voor het geheel. Hij gaat nu op zoek naar een nieuw onderkomen maar alleszins is het zijn bedoeling om de collectie opnieuw publiek te maken.

“Nog nooit zo’n korte veiling gehouden”, lacht veilingmeester Mon Bernaerts van Veilinghuis Bernaerts een paar minuten nadat hij de zaak had opgeroepen en ook weer had afgeklopt. Aanvankelijk was de verzameling, die bestaat uit een groot aantal oude bakkersvoorwerpen en –machines, opgedeeld in een 300-tal loten. Uiteindelijk kwam er toch een koper opdagen voor het geheel die een bod uitbracht. Waarna in samenspraak met de familie werd beslist om de collectie toch samen te houden en te koop aan te bieden als één geheel. Er daagde geen nieuwe koper meer op zodat de Beersenaar de nieuwe eigenaar werd.

Collectie samen houden
“Ik heb Willy goed gekend”, vertelt Struyven, die een levendige interesse voor heemkunde koestert. “Ik volgde met hem een aantal jaren geleden een molenaarscursus en ik kwam hier wel eens helpen op de molen. Ik ga veel naar veilingen en dan zie je zo’n verzameling uit mekaar vallen. Dat wou ik hier niet laten gebeuren.”

Een echte bestemming heeft hij nog niet voor de collectie. “Ik ga in eerste instantie een locatie zoeken, want die heb ik momenteel niet. Misschien blijft alles wel in Geel, want de stad Geel heeft al gevraagd om eens te babbelen. Alleszins wil ik de collectie publiek houden en bezoeken organiseren zoals het vroeger gebeurde.” Leo Struyven betaalde 96.000 euro voor het geheel. Daar komen nog 25% commissiekosten voor het veilinghuis bij.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer