Nieuws Kempen Inspiratiesessies voor kort en krachtig advies

Inspiratiesessies voor kort en krachtig advies

Inspiratiesessies voor kort en krachtig advies

De Geelse tuinarchitecte Leen Dierckx  bouwde stapsgewijs haar zelfstandige diensten uit naar klanten. Ze werkte ruime tijd bij Provincie Antwerpen, waar ze als landschapsarchitecte  landbouwbedrijven adviseerde in de aanplanting van hun bedrijf. Met Tuinen in Stijl begon ze in 2012 in bijberoep. Intussen gaf ze haar vaste job op, is ze voltijds zelfstandige en werkte ze verschillende programma’s uit om mensen advies te geven over hun tuin.

 

“Al van mijn 12 jaar wilde ik tuinarchitect worden, dus het was evident dat ik dit ging studeren. Intussen ben ik 9 jaar als zelfstandig tuinarchitecte bezig, eerst in bijberoep. Ik heb het lang gecombineerd met mijn werk bij de provincie, maar dat heb ik stapje voor stapje afgebouwd. Ik kon het niet meer bolwerken en mensen moesten te lang wachten.”

Het ontwerpen van een tuin is een traject dat tijd vraagt. “Er gaat meer dan een half jaar over. In een kennismaking steek ik veel tijd, omdat ik dan al de smaak van klanten aftoets en waar ze bijvoorbeeld de fietsen of de vuilbakken zetten. Dan komt het opmeten. Later bespreken we het voorontwerp, plantenvoorstellen en de materiaalkeuze.”

Om die tijd nu in te korten, lanceert Leen een programma met advies in de vorm van inspiratiesessies. “Ik ga dan bij mensen langs voor 2 of 3 uur, en ter plaatse maak ik een schets. Het is niet zo gedetailleerd als bij een volwaardig tuinplan, maar het geeft toch direct een idee of een concept. Waar gaan ze het zwembad intekenen, bijvoorbeeld. Of hoe kunnen ze de voortuin aanleggen? Met deze tips kunnen mensen sneller aan de slag.”

Het slaat aan, mede omdat niet veel tuinarchitecten dit aanbod hebben. “Het kan ook in de vorm van een online sessie, met of zonder moodboard en verslag. Hierdoor kan ik nog meer mensen verder helpen met hun tuin.” Via sociale media is Leen heel actief, en toont ze veel inspiratie op een persoonlijke manier. “Ik vind Instagram heel tof om te doen, maar ik steek er ook heel veel tijd in. Het is als het ware mijn etalage of visitekaartje, en geeft een blik achter de schermen van mijn werk. Zo deel ik wat ik doe en wie ik ben.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.