Nieuws Kempen Internationale belangstelling voor FRESHconference Turnhout

Internationale belangstelling voor FRESHconference Turnhout

Internationale belangstelling voor FRESHconference Turnhout

TURNHOUT – Na drie dagen wordt vandaag FRESHconference in Turnhout afgerond. Professionals uit de wereld van events en congressen informeren zich tijdens FRESHconference over de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied. Dit jaar leerden ze meteen Turnhout kennen, nu FRESHconference in de Kempenstad wordt georganiseerd, na steden als Kopenhagen, Barcelona en Londen.

Met FRESHconference 2019 wil organisator Maarten Vanneste (Meeting Design Institute) aantonen dat ook kleine steden inspirerende plekken kunnen zijn voor kleine en middelgrote congressen. “Vergeleken met Kopenhagen en Barcelona zijn wij een stadje van niks, maar tijdens deze drie dagen zijn we wel het wereldcentrum voor congressen”, zegt Vanneste in Gazet van Antwerpen.

3D-klank

Thema van Fresh 2019 is ‘festivalisatie’: wat kunnen congressen leren van populaire muziekfestivals? Op het driedaagse programma staan onder meer masterclasses, lezingen en workshops. Ozark Henry, pseudoniem van Piet Goddaer, geeft demonstraties van het innovatieve gebruik van 3D-klank tijdens liveoptredens. Maar er kan ook ontspannen worden, met onder andere een wandel- en fietstocht in en rond Turnhout, een jazzconcert in zaal Headroom aan de Oude Kaai en een diner in de Turnovatoren. “We hebben een honderdtal inschrijvingen uit onder meer de Verenigde Staten, Portugal en Australië. Die mensen zijn allemaal gecharmeerd door Turnhout.”

Opportuniteit

Een dergelijk evenement met buitenlandse bezoekers uit de eventsector biedt behoorlijk wat zichtbaarheid en economische kansen voor een kleine stad als Turnhout. Het stadsbestuur ondersteunt het initiatief en vult aan met een boeiend en gevarieerd toeristisch onthaal.

Ontmoeten

Tijdens een speeddate in de gebouwen van het Meeting Design Institute in de Oude Vaartstraat maakten de deelnemers kennis met Vlaamse spelers uit de evenementensector. “Dit zijn allemaal mensen die geloven in de kracht van congressen. Die zit in ontmoetingen, waaruit dan weer nieuwe ideeën en relaties kunnen voortkomen”, legt Maarten Vanneste uit. “Wij willen de aanwezige organisatoren helpen met het vinden van technieken, tools en collega’s.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Nieuw leven in de discotheek

Eigenaar geeft danstempel een make-over Eigenaar Fred Van Ostaijen vond een geschikte investeerder om Highstraat nieuw leven in te blazen.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer