Nieuws Kempen Intervest start ontwikkeling van ATEA-site

Intervest start ontwikkeling van ATEA-site

Intervest start ontwikkeling van ATEA-site

Vastgoedbedrijf Intervest is gestart met de ontwikkeling van de terreinen van de voormalige ATEA-fabriek in Herentals. Er komen zo’n 45.000 m² aan logistieke gebouwen op het terrein van 18 hectare. Een ervan is een nieuw crossdockmagazijn voor Yusen Logistics.

Intervest ontwikkelt  in Herentals circa 36.000 m2 aan warehouses met een crossdock, zo’n 3.000 m2 kantoorruimte en er komt een parkeertoren met vijf niveaus dat ruimte biedt aan 400 parkeerplaatsen. Voor deze ontwikkeling heeft Intervest een vergunning ontvangen voor in totaal 45.000 m2. “Hierdoor ontstaat er een unieke duurzame cluster van 100.000 m2 aan de Atealaan. Deze ontwikkeling doet onze vastgoedportefeuille groeien tot 1.085.000 m2 aan verhuurbare oppervlakte”, aldus Intervest.

Intervest is al jaren actief op de Herentalse industriezone met onder andere een site voor Nike en een voor Schrauwen Sanitair. De nieuwe zone zal Herentals Green Logistics heten. De voorbereidende afbraakwerken van de vroegere fabriek zijn afgerond. Een paar dagen geleden startte de bouw ervan.

Inmiddels is met Yusen Logistics, een transport- en logistiek bedrijf, dat een huurder was van de voormalige gebouwen, een overeenkomst gesloten. Het bedrijf tekende voor een unit van 10.000 m2 inclusief crossdock. De commercialisering van de overige units is volop aan de gang.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.