Nieuws Kempen IOK Afvalbeheer bouwt containerpark op terreinen Group De Wolf

IOK Afvalbeheer bouwt containerpark op terreinen Group De Wolf

IOK Afvalbeheer bouwt containerpark op terreinen Group De Wolf

afvalAan de Muizenvenstraat in Turnhout zijn de werkzaamheden gestart voor de bouw van een nieuw containerpark. Dat komt op de terreinen van het transportbedrijf Group De Wolf.

IOK Afvalbeheer exploiteert sinds begin 2012 het containerpark van Turnhout aan de Tieblokkenlaan. De jongste jaren steeg het aantal afvalstromen dat selectief kan worden aangeboden en werd de ruimte op het containerpark beperkter. Om een optimale dienstverlening te blijven garanderen gingen de stad Turnhout en IOK Afvalbeheer op zoek naar een nieuwe locatie.

Een ideale oplossing werd gevonden vlakbij de deur: de terreinen van Group De Wolf. Door te investeren op deze locatie kan enerzijds op een voldoende grote oppervlakte een modern containerpark worden gerealiseerd. Anderzijds kan Amival haar activiteiten verder uitbreiden op de vrijgekomen oppervlakte van het huidige containerpark en op een deel van de terreinen van Group De Wolf.

6.000 vierkante meter
Deze week zijn de werken gestart. De bouw van het nieuwe containerpark, dat deels wordt gerealiseerd met subsidies van Ovam, zal minstens 100 werkdagen in beslag nemen. In- en uitrijden zal gebeuren via de Muizenvenstraat. Op het containerpark zelf verhoogt een ruime aanschuifstrook van 90 meter de veiligheid. Het terrein heeft een oppervlakte van 6 000 m² en wordt volledig in beton aangelegd. Om een vlotte doorstroming te garanderen wordt het containerpark uitgerust met een geautomatiseerd weegsysteem met 2 weegbruggen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer