Nieuws Kempen IOK Afvalbeheer zamelt in 10 jaar 16,3 miljoen kilo klein elektro in

IOK Afvalbeheer zamelt in 10 jaar 16,3 miljoen kilo klein elektro in

IOK Afvalbeheer zamelt in 10 jaar 16,3 miljoen kilo klein elektro in

iok afvalbeheerPrecies 10 jaar geleden startte IOK Afvalbeheer met een regionaal overslagstation voor elektroafval in samenwerking met Recupel. In die 10 jaar werden op de Kempens containerparken 16,3 miljoen kilo klein elektro en bijna 160.000 ijskasten, diepvriezers, wasmachines enz. ingezameld. Via het overslagstation bij Milieubedrijf Olen vertrokken die naar de eigenlijke verwerkers. Het bijzondere is dat voor de inzameling een beroep wordt gedaan op sociale tewerkstelling.

In 2005 werd er gestart met 1 ploeg, maar als snel volgde een 2de en een 3de. Van bij de start van het overslagstation zette IOK Afvalbeheer in op sociale tewerkstelling. Elke vrachtwagen wordt bemand door 3 medewerkers, zijnde een chauffeur van IOK, en 2 medewerkers van vzw De Sprong.

Meerwaarde
De Sprong stelt mensen te werk voor wie de afstand naar de reguliere arbeidsmarkt momenteel groot is omwille van persoonlijke en/of maatschappelijke redenen. Deze samenwerking vormt voor beide partijen een meerwaarde en past ook in de visie van beide organisaties op sociaal, maatschappelijk en ecologisch vlak. 3 vrachtwagens zijn dagelijks op de baan om de afgedankte elektrische en elektronische apparaten op te halen. 1 tot 3 keer per week bezoeken de ploegen de Kempense containerparken.

Coördinator Sven Verrycken: “De inzet van sociale tewerkstelling voor het ophalen van elektroafval is een succesverhaal en een win-winsituatie. Zowel voor IOK Afvalbeheer als voor vzw De Sprong sluit dit perfect aan bij hun waarden op sociaal, maatschappelijk en ecologisch vlak.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer