Nieuws Kempen IOK-kantoorgebouw genomineerd voor Belgische Architectuurprijs

IOK-kantoorgebouw genomineerd voor Belgische Architectuurprijs

IOK-kantoorgebouw genomineerd voor Belgische Architectuurprijs

iok-gebouwHet nieuwe kantoorgebouw van de intercommunale IOK aan de Antwerpseweg in Geel is samen met 17 andere projecten genomineerd voor de Belgische Architectuurprijs 2015. De 18 genomineerden werden geselecteerd uit 94 inzendingen. Op 15 december wordt in het Art & Design Atomium Museum in Brussel bekendgemaakt wie zijn nominatie kan verzilveren.

Het IOK-kantoorgebouw is genomineerd in de categorie ‘niet-residentieel, privaat gebruik’, samen met het restauratiegedeelte van oud klooster tot creatief agentschap Famous in Groot-Bijgaarden en het project Watertoren in Bergen. In de categorie ‘groepswoningbouw en meergezinswoningen’ hebben we nog een Kempense genomineerde, namelijk zeven woonerven voor begeleid wonen in Het Gielsbos in Gierle.

Kempense THV
Het kantoorgebouw van IOK werd gerealiseerd via een Design&Build-procedure. Het ontwerp is van architectenbureau HUB in samenwerking met Architecten Archiles uit Geel. De bouwwerkzaamheden werden uitgevoerd door de THV Van Roey-Vanhout.pro-Vanhout. IOK en IOK Afvalbeheer hebben zelf drie verdiepingen in gebruik. De bovenste twee verdiepingen zijn beschikbaar voor huurders.

Deze jury voor de Architectuurprijs was samengesteld uit de buitenlandse architecten Lone Wiggers (C.F. Moller, DK), Ricardo Bak Gordon (PT) en Stephen Bates Sergisonbates Architects (UK), bijgestaan door de binnenlandse juryleden Bernard Wittewrongel (UCL), Erik Wieërs (Collectief Noord) en Tine Van Herck (PTArchitecten).

Op 16 december wordt een documentaire van de 18 genomineerden in avant­première vertoond in Bozar die onder de vorm van een installatie tot 14 februari vrij zal zijn te bezichtigen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Arendonk, Brasschaat
Arendonk

Nieuw woonerf in hartje Arendonk

Op de site van een voormalig schoolterrein in het centrum van Arendonk gaat Ultrium Development, met hoofdzetel in Brasschaat, aan… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer