Nieuws Kempen Jack Schoepen: ‘Ik voel me misbruikt, ik ben heel teleurgesteld’

Jack Schoepen: ‘Ik voel me misbruikt, ik ben heel teleurgesteld’

Jack Schoepen: ‘Ik voel me misbruikt, ik ben heel teleurgesteld’

“Ik voel me misbruikt. Sunparks had een dubbele agenda. Het was een smerige zet. Ik ben heel teleurgesteld.” Jack Schoepen is razend op Sunparks na het afspringen van de onderhandelingen over de bouw van het indoor pretpark Captain Jack op de parking van het Molse vakantiepark.

Na een hele tijd proberen krijgen we Jack Schoepen uiteindelijk dinsdagavond laat aan de lijn op zijn vakantiebestemming. Meer dan een half uur lang doet hij zijn verhaal.

“Ik vraag al 3 jaar een erfpacht op de gronden die bestemd zijn voor Captain Jack, zo’n 3,5ha. De gemeente Mol heeft een langdurige erfpachtovereenkomst met de Franse investeringsgroep Foncière des Murs voor 10ha gronden, die Sunparks van hen huurt. Mijn vraag was om die 3,5ha uit die erfpacht te halen zodat ik die kon aangaan. De gesprekken daarover liepen met Sunparks. In de Letter of Intent stond dat ik enkel met hen hierover mocht onderhandelen en daar heb ik mij altijd aan gehouden. Ik ben er herhaaldelijk op teruggekomen en lange tijd verzekerden ze mij dat het in orde zou komen. Tot een paar maanden geleden. Toen begon – volgens Sunparks tenminste – Foncière de Murs vragen te stellen: wie is die man, kunnen wij het businessplan inkijken, kan hij een ondertekende bankgarantie voorleggen, enz. Ze vroegen zelfs mijn visie voor de komende 15 jaar. Ik vraag me af waarom daar eerst jaren overheen zijn moeten gaan.”

Geheimhoudingsclausule
Intussen was Schoepen al volop bezig met het opmaken van een MER-rapport, merchandising, architecturale plannen. Enkele weken geleden liet hij nog grondboringen op het terrein uitvoeren. Ook de provincie schoot in gang voor de opmaak van een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor het gebied om de bouw mogelijk te maken. “Om mijn gedetailleerd businessplan te mogen inkijken, vroeg ik een geheimhoudingsclausule, maar die wilden ze niet ondertekenen. Daarop heb ik hen een aangetekende brief gestuurd met de mededeling dat ik de gesprekken stopzette. Ik wou niet nog meer kosten maken.”

“Ik voel mij gebruikt door Sunparks. In het PRUP zit ook de bouw van nieuwe chalets aan het water. Zonder mijn project zou de provincie nooit het PRUP hebben opgestart. Ik heb hiervoor de kar getrokken. En als ik nu hoor dat ze verder gaan op de ingeslagen weg, heb ik het vermoeden dat ze een dubbele agenda hadden. Dat ze een alternatief hebben voor de plaats waar Captain Jack moest komen.”

Doorgaan maar niet in België
Hoeveel hem dit project al heeft gekost, wilden we nog weten. “Een paar honderdduizend euro’s. Als ik nu stop, ben ik mijn geld kwijt. Maar we gaan verder. Het concept van Captain Jack is universeel en kan overal worden gebouwd. We zijn het interieur nog aan het finetunen en dan maken we een definitieve maquette. We begroten het project intussen al op 18 miljoen euro, weliswaar gefaseerd. Tegelijk kijken we naar mogelijkheden, maar niet meer in België.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.