Nieuws Kempen Jack Schoepen wil in zomer 2017 starten met de bouw van Captain Jack

Jack Schoepen wil in zomer 2017 starten met de bouw van Captain Jack

Jack Schoepen wil in zomer 2017 starten met de bouw van Captain Jack

captain jackJack Schoepen, zoon van wijlen Bobbejaan Schoepen – stichter van Bobbejaanland, wil in de zomer van 2017 starten met de bouw van zijn themapark Captain Jack op de parking van SunParks in Mol. Najaar 2018 wil hij de eerste bezoekers ontvangen. Blikvanger wordt een Boeing 747 op het dak van het indoor pretpark. Jack Schoepen was donderdagavond de gastspreker bij de officiële heropening van het vernieuwde ING-kantoor in Turnhout, waar hij een stand van zaken gaf over zijn ambitieuze project.

De plannen voor Captain Jack werden bijna een jaar geleden voorgesteld op een druk bijgewoonde persconferentie bij SunParks Kempense Meren in Mol. Het themapark staat volledig in het teken van de luchtvaart en Schoepen verwacht er jaarlijks 300 tot 350.000 bezoekers. De investering bedraagt 15 miljoen euro.

Langzame procedures
“Momenteel zitten we in de fase van het milieu-effectenrapport en dat verloopt moeizaam”, vertelt Jack Schoepen. “We krijgen alle medewerking van de gouverneur en de provincie maar er zijn nu eenmaal procedures die moeten worden gevolgd. Ik ben er rots van overtuigd dat we het gaan halen, alles ziet er heel goed uit. In afwachting van de milieuvergunning zijn we met een bouwteam bezig met het tekenen van de plannen om die meteen te kunnen indienen voor het verkrijgen van de bouwvergunning. Zoals de plannen nu liggen, verwacht ik in de zomer 2017 te kunnen starten met de bouwwerkzaamheden. Een jaar later moeten we dan de deuren kunnen openen.”

Publiekstrekker wordt een Boeing 747 met 400 zitplaatsen op het dak. Die zal op termijn ook toegankelijk zijn voor bezoekers. “In het ruim wil ik ook activiteiten organiseren. Niemand heeft ooit zo’n ruim van binnen gezien”, aldus Schoepen. Of hij het toestel al heeft gekocht? “Nog niet, maar daar geraak ik wel aan. Er gaan geregeld vliegtuigen uit de vaart. Ik ga er zo eentje een nieuw leven geven.” Bij de ingang komen twee kleinere vliegtuigen. “Als trigger, voor verjaardagsfeestjes en dergelijke”, aldus de ondernemer.

Schoepen heeft de naam Captain Jack en het concept gepatenteerd. “Na de realisatie in Mol wil ik er over heel de wereld openen. Luchtvaart is een universeel thema.” Hij kijkt in het bijzonder naar de oliestaten.

Kempense leveranciers
Jack Schoepen benadrukt dat hij vooral met Kempense leveranciers wil werken. “Dat deden we vroeger met Bobbejaanland ook al. Wij zijn al met een paar mensen gaan praten: Starbrook Airlines uit Geel voor chocolade, Starmeal in Oevel voor verse salades, Ijsboerke uit Tielen voor ijs. We hebben zoveel goeie dingen in de Kempen, waarom zouden we het verder gaan zoeken.”

De bouwplannen voorzien ook al de bouw van een 75 meter hoge toren. “Het wordt de hoogste temperatuurmeter ter wereld, een conische toren die toegankelijk zal zijn tot op een hoogte van 45 meter. Onderaan willen we een ruimte creëren voor wetenschappelijke proeven. Die toren komt er in principe drie jaar na de opening. In die periode willen we ook ons buitenpark realiseren en de parkeergarage op het dak. We willen telkens nieuwigheden blijven brengen voor onze bezoekers.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer