Nieuws Kempen Jalo Beheer is eerste syndicus met kwaliteitsnorm

Jalo Beheer is eerste syndicus met kwaliteitsnorm

Jalo Beheer is eerste syndicus met kwaliteitsnorm

jalo-beheerJalo Beheer uit Oevel is het eerste syndicusbedrijf in Vlaanderen dat een ISO-kwaliteitsnorm behaalde. Het bedrijf van Gwenn Goormans, dat ook nog een vestiging in Schoten heeft, beheert 356 appartementsgebouwen in 47 gemeenten. De algemeen directeur wijst op een nakend tekort aan syndici.

Aan het behalen van de ISO-normering ging een verregaande audit van het bedrijf vooraf. Ter voorbereiding werkte Jalo Beheer een jaar lang een kwaliteitshandboek van 450 pagina’s uit, waarin alle procedures gedetailleerd werden uitgeschreven.

Volgens Jalo Beheer dringt zich een verdere professionalisering van de sector op, zeker als Vlaanderen niet met een tekort aan syndici wil worden geconfronteerd. De nieuwbouwappartementen rijzen in Vlaanderen als paddenstoelen uit de grond. Concreet telde Vlaanderen in 2005 83.520 appartementsblokken, ofwel 570.289 individuele appartementen. Vorig jaar was dat aantal gestegen tot 115.716 appartementsgebouwen, goed voor 757.602 individuele appartementen.

Knelpuntberoep
Volgens de officiële cijfers telde Vlaanderen eind 2015 6.112 Nederlandstalige syndici. In juni 2016 waren dat er nog maar 6.072 en de dalende trend zet zich verder. Zo was de instroom van nieuwe, jonge syndici nog nooit zo laag. Het beroep van syndicus dreigt dan ook stilaan een knelpuntberoep te worden, aldus Jalo Beheer.

“Ons team bestaat vandaag uit een 7 technische beheerders, 4 boekhouders, 3 administratieve beheerders, 1 jurist, en 4 directieleden die constant met hun beide voeten in de praktijk staan. Dat is echt nodig, want de syndicus die alles in zijn eentje doet, kan vandaag steeds moeilijker functioneren. In Nederland is die professionalisering al langer bezig en ook in België is de tijd er rijp voor”, besluit Gwenn Goormans.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.