Nieuws Kempen Jan Noyens installeert Europa’s zwaarste laadkraan voor Concrete House

Jan Noyens installeert Europa’s zwaarste laadkraan voor Concrete House

Jan Noyens installeert Europa’s zwaarste laadkraan voor Concrete House

Bij vrachtwagenopbouwer Jan Noyens nv uit Kasterlee hebben ze een huzarenklus achter de rug. Voor bouwonderneming Concrete House in Olen installeerden ze een 200 ton/meter laadkraan op een vrachtwagen, de eerste in zijn soort in Europa. Concrete House gebruikt ze voor de plaatsing van betonnen woningwanden.

“De opbouw van laadkranen is 1 van onze belangrijkste activiteiten”, vertelt Lien Noyens, die als 2de generatie samen met haar broer Jan het familiebedrijf leidt. Jan Noyens nv is importeur voor de Benelux van de Italiaanse Copma-kranen. Die nu is gemonteerd voor Concrete House, is de zwaarste uit het gamma.

Tendens naar almaar zwaarder
“Er is momenteel een tendens aan de gang naar altijd maar zwaardere laadkranen”, gaat Lien Noyens verder. “Voor ons was het de eerste keer dat we deze monteerden. Voorlopig rijden ze enkel nog maar in Hongkong en Canada rond.”

Concrete House moest vroeger een mobiele kraan huren voor het plaatsen van de betonnen wanden, maar investeert nu in een eigen kraan. Daarmee spaart de bouwfirma kosten uit en heeft ze zelf de planning in handen. Belangrijk was verder dat de laadkraan kon worden gemonteerd op een 4-assig vrachtwagenchassis. Daarmee kan de vrachtwagen in het gewone verkeer en wordt die niet beschouwd als uitzonderlijk vervoer.

“Voor ons is dit project een zeer mooi visitekaartje”, aldus nog Lien Noyens. “Het vertrouwen dat we kregen van Concrete House is voor ons de kers op de taart.” Het bedrijf stelt een 15-tal mensen te werk en is overwegend actief voor klanten in de Kempen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.