Nieuws Kempen Janssen Pharmaceutica en Johnson & Johnson testen deze zomer al coronavaccin op mensen

Janssen Pharmaceutica en Johnson & Johnson testen deze zomer al coronavaccin op mensen

Janssen Pharmaceutica en Johnson & Johnson testen deze zomer al coronavaccin op mensen

BEERSE/GEEL – Janssen Pharmaceutica wil in de tweede helft van juli een mogelijk vaccin tegen het coronavirus op mensen beginnen te testen. Janssen doet die tests binnen een grootschalige operatie van moederbedrijf Johnson & Johnson. Als de tests gunstig verlopen, is een vaccin in de eerste helft van 2021 mogelijk.

“Ons bedrijf heeft zonet wereldwijd aangekondigd dat de fase 1/2a klinische studies van het COVID-19-kandidaatvaccin reeds in de tweede helft van juli zullen kunnen starten”, meldt Johnson & Johnson in een persbericht. “Eerder werd aangekondigd dat deze ‘first in human’ studies in september zouden starten, maar door de sterke resultaten van de preklinische fase en de positieve interacties met de gezondheidsautoriteiten kan de start van de klinische studie met 2 maanden vervroegd worden.”

De studies zullen plaatsvinden in de VS en België. Er wordt op in totaal 1.045 gezonde volwassen getest tussen 18 en 55 jaar en 65-plussers getest.

Johnson & Johnson, het moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica,  heeft de tests vervroegd omdat de data van het preklinisch onderzoek, onderzoek dat in het labo -niet op mensen- is uitgevoerd, zo gunstig zijn, reageert Paul Stoffels, het hoofd van de wetenschappelijke afdeling. Ook zijn de instanties die klinische testen controleren en vergunnen, het eens met de vervroeging.

Janssen Pharmaceutica en moederhuis Johnson & Johnson werken sinds begin dit jaar aan een vaccin tegen het coronavirus. Het onderzoek kost meer dan 1 miljard dollar, deels gefinancierd door BARDA, onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid.

Het is de bedoeling om wereldwijd 1 miljard doses van het vaccin te gaan verstrekken. Daarvoor wordt de productiecapaciteit opgeschaald, onder meer door een nieuwe Amerikaanse productielocatie in gebruik te nemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer