Nieuws Kempen Janssen Pharmaceutica zoekt vaccin tegen Coronavirus

Janssen Pharmaceutica zoekt vaccin tegen Coronavirus

Janssen Pharmaceutica zoekt vaccin tegen Coronavirus

BEERSE – Janssen Pharmaceutica uit Beerse is een van de wereldwijde farmaceutische bedrijven die volop zoeken naar een vaccin tegen het coronavirus. Het labo dat het onderzoek voert, bevindt zich in Leiden, maar er zijn ook onderzoekers uit Beerse bij betrokken. Na verloop van tijd zouden er duizend mensen mee in het onderzoek stappen.

Naast de KU Leuven doet ook farmareus Janssen Pharmaceutica al sinds de eerste Coronabesmettingen in China in januari onderzoek naar een vaccin. Dat gebeurt onder leiding van Johan Van Hoof, de man die wereldwijd aan het hoofd staat van Janssen Vaccines. Het onderzoek gebeurt in een labo van Janssen Vaccines in het Nederlandse Leiden. “We zetten momenteel alles op alles om zo snel mogelijk te kunnen starten met klinische studies”, vertelde Van Hoof woensdag op Radio 1.

Van Hoof hoopt de eerste resultaten van die studies volgend jaar te hebben. Bij het team onderzoekers en wetenschappers dat meewerkt aan de ontwikkeling van het vaccin, zijn ook enkele mensen die op de site in Beerse werken. “Naarmate het onderzoek verder loopt en de productie begint, zullen daar veel meer mensen uit Beerse bijkomen”, zegt ook Janssen-woordvoerder Tim De Kegel in Gazet van Antwerpen. Volgens Van Hoof zouden er uiteindelijk zo’n duizend mensen meewerken aan het onderzoek.

Het zou nog een tijd kunnen duren voor het mogelijke vaccin effectief op de markt komt. “Als alles volgens schema verloopt, zou dat in 2023, 2024 kunnen. Maar er is ook de mogelijkheid om op basis van gedeeltelijke resultaten al een ‘noodgoedkeuring’ te kunnen krijgen om iets op de markt te brengen, en dat zou dan medio 2021, 2022 zijn”, aldus Van Hoof.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer