De voorbije drie weken bleef de frituur gesloten. “Aan de structuur van het gebouw hebben we niets gewijzigd, maar we hebben wel een nieuwe frietketel laten installeren. De toog met de snacks is vernieuwd, de keuken is verder ingericht en uiteraard hebben we ook nog eens overal geschilderd. Tegen de gevel werd een nieuwe lichtreclame opgehangen. We zijn er helemaal klaar voor”, vertelt het koppel.
Dorien Van Eynde komt niet onbeslagen op het ijs. “Ik ben nu 36 en heb de voorbije 18 jaar gewerkt in de keuken van een restaurant. De droom om ooit echt een eigen zaak te hebben, is er altijd geweest. We waren al een tijdje aan het uitkijken naar iets. De Jakke, waar we al lang klant waren, had dat opgevangen en nodigde ons uit voor een vrijblijvend gesprek.”

Dorien en Jimmy hebben de Jakke niet laten vertrekken zonder eerst het recept van zijn huisgemaakt stoofvlees op te schrijven. “Heel wat klanten vertellen me dat ze na het eten van het stoofvlees van de Jakke nooit spijsverteringsproblemen hebben. Daarom maken we het nu op exact dezelfde manier. Ook de goulash zal zijn vertrouwde smaak behouden.”
Uitgebreidere kaart
Een verschil met de vorige uitbater is dat Jimmy en Dorien ook volop inzetten op belegde broodjes. “Er stonden hier al wel broodjes op de kaart, maar het aanbod was eerder beperkt. Wij gaan zorgen voor een ruimere keuze. We hebben ook wat meer snacks in de koeltoog liggen.”
Frituur en Broodjes ’t Ven is met wisselende uren open van woensdag tot en met zondag. Tijdens de openingsweek krijgt elke klant een leuke attentie om de start van de nieuwe zaak te vieren.