Nieuws Jo Brouns te gast bij Voka in Geel: “Meer dan 310.000 Vlamingen vroegen al jobbonus aan”

Jo Brouns te gast bij Voka in Geel: “Meer dan 310.000 Vlamingen vroegen al jobbonus aan”

Foto AF

Jo Brouns te gast bij Voka in Geel: “Meer dan 310.000 Vlamingen vroegen al jobbonus aan”

GEEL – Al meer dan 310.000 Vlamingen hebben in een maand tijd de jobbonus aangevraagd. Dat maakte Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) woensdagavond in Geel bekend op The Chamber, een event van Voka Mechelen-Kempen.

Voka Mechelen-Kempen ontving woensdagavond op The Chamber, een event voor en met Kempense en Mechelse ondernemers, Vlaams minister van Werk Jo Brouns als gastspreker.

De minister had nieuws te melden, want in een maand tijd hebben al 310.756 Vlamingen de jobbonus aangevraagd. Die premie werd in het leven geroepen voor wie minder dan 2.500 euro bruto per maand verdient en om het verschil tussen werken en niet werken groter te maken. De jobbonus bedraagt tussen 10 en 600 euro afhankelijk van de gewerkte periode en het loon van de aanvrager. In 2022 wordt er bovendien eenmalig 100 euro bij het bedrag van de jobbonus geteld.

 

Bij het event hoorde een groepsfoto van de ondernemers met minister Brouns. Foto AF

Sinds begin november heeft de Vlaamse overheid al van 310.756 Vlamingen een rekeningnummer doorgekregen. Wie in aanmerking komt voor de jobbonus moet zijn rekeningnummer eenmalig registeren via ‘Mijn Burgerprofiel’. Daarna gebeurt de betaling automatisch door de Vlaamse Belastingsdienst en tot nu toe kregen al 42.000 mensen de jobbonus uitbetaald.

“Op dit moment zitten we aan 310.756 geregistreerde rekeningnummers. Bijna een verdubbeling in vergelijking met twee weken geleden. En 42.000 mensen hebben de jobbonus al uitbetaald gekregen. Goed voor in totaal 18,5 miljoen euro”, aldus minister Jo Brouns. “Omdat we niet zomaar mogen betalen op een rekeningnummer waar we al over beschikken, verloopt die toekenning niet automatisch. Dat zou op zich beter en efficiënter zijn, maar we zijn gebonden aan de privacywetgeving. Ondanks die beperking zien we nu toch dat veel mensen vlot een aanvraag indienen.”

Incentive

Op het event van Voka Mechelen-Kempen lanceerde minister Brouns een bijkomende oproep aan de bedrijven om de jobbonus nog bekender te maken, want naar schatting 900.000 Vlamingen komen in aanmerking voor de stimulerende maatregel. Die oproep belandde alvast niet in dovemansoren.

“Voka Mechelen-Kempen heeft sterk geijverd voor de jobbonus, we ondersteunen daarom ook de nieuwe oproep van de minister”, vertelt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. “Uit recent onderzoek van het Steunpunt Werk blijkt dat de grootste arbeidsreserve in onze provincie Antwerpen ligt en dat je met de juiste maatregelen 80.000 mensen extra aan de slag kan krijgen. Die mensen hebben vaak een incentive nodig zodat ze zelf op het einde van de maand zien dat er een wezenlijk verschil is tussen werken en niet werken. De jobbonus is zo’n belangrijke incentive.“

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.