Nieuws Kempen Johan Jacobs is projectmanager bij Digidak

Johan Jacobs is projectmanager bij Digidak

Johan Jacobs is projectmanager bij Digidak

Johan op tabletJohan Jacobs is sinds kort de nieuwe projectmanager bij Digidak. „Ik ben naast ICT Manager bij SPK ook projectmanager bij Digidak. Al sinds 2003 maakte ik vanuit het ICT-Kempenproject deel uit van de stuurgroep die het pilootproject Digidak in Turnhout opstartte. Ik adviseerde de voorbije tien jaar de Vlaamse kmo´s rond het efficiënt gebruik van ICT via projecten bij o.a. Innotek, KMO-IT en Sirris. Daar waar de meeste van mijn collega’s bij Digidak een sociale opleidingsachtergrond hebben, breng ik mijn technische en IT-achtergrond in. Zo kan ik bijvoorbeeld mee op zoek naar de juiste opleidingen rond het gebruik van tablets, waar momenteel erg veel vraag naar is. Als niet-IT´er is het niet makkelijk om daar je weg in te vinden.”

Digidak is een methodiek om via kleinschalige en laagdrempelige openbare computerruimten mensen – in het bijzonder kansengroepen – te laten kennismaken met de mogelijkheden van nieuwe media. Om de drempel tot deelname aan Digidak te verlagen, worden Digidak lokalen ingericht in omgevingen waar mensen vertrouwd zijn. Daar kunnen zij vrijblijvend binnenlopen en gebruik maken van de computers, internet. Begeleiders staan klaar om hen te helpen. Ook deelnemen aan initiaties is mogelijk. Momenteel is Digidak actief in 18 steden en gemeenten (43 locaties), verspreid over de provincies Limburg, Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Digidak bestaat 10 jaar. In 2013 werden 3.123 nieuwe bezoekers geregistreerd bij Digidak, waardoor het totale aantal van 13.572 unieke Digidak-bezoekers werd bereikt. Voor hen werden 992 aparte initiatiereeksen ingericht. De bezettingsgraad bij deze initiaties bedroeg 87%.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.