Nieuws Kempen Joint venture zal Geelse waterzuiveringstechnologie verder verspreiden

Joint venture zal Geelse waterzuiveringstechnologie verder verspreiden

Ward De Wachter, Veride

Joint venture zal Geelse waterzuiveringstechnologie verder verspreiden

Veride uit Geel ontwikkelt installaties om water te zuiveren en te hergebruiken. Christeyns, een internationaal actief Gents bedrijf dat reinigings- en desinfectiemiddelen produceert voor industriële wasserijen, gaat een joint venture aan met het bedrijf. Zo kan het Geelse bedrijf haar technologie voor waterzuivering en -hergebruik leveren aan wasserijen. Die kunnen daarmee hun verbruik van grond- en leidingwater aanzienlijk verminderen, ook regenwater gebruiken en minstens 80 procent van het afvalwater na elke wasbeurt hergebruiken.

 

 

Veride levert die aan bedrijven in diverse sectoren, waaronder brouwerijen, slachthuizen, zuivelbedrijven en cosmeticaproducenten. Christeyns richt zich met zijn wasserijafdeling tot industriële wasserijen in België en het buitenland. Beide bedrijven slaan nu de handen ineen om via de joint venture ‘Hydro Global Solutions’ het plug-and-play systeem ‘HydRO for laundries’ te verkopen aan wasserijen. Dat systeem zuivert en behandelt regen-, grond- en afvalwater en produceert hoogwaardig proceswater voor een betere waskwaliteit en de productie van stoom.

Industriële wasserijen verbruiken vier tot tien liter vers water per kilogram wasgoed. Doorgaans is dat hoofdzakelijk grondwater, aangevuld met leidingwater als het grondwater niet volstaat. Met HydRO for laundries kunnen wasserijen het benodigde vers water terugbrengen naar minder dan één liter per kilogram. Dat vers water is dan hoofdzakelijk regenwater, aangevuld met grondwater als het regenwater niet volstaat. Leidingwater is met HydRO for laundries in feite niet meer nodig.

Boost aan verkoop

Veride zuivert en hergebruikt minstens 80 procent van het afvalwater van elke wasbeurt. De all-in-one-zuiveringsunit HydRO for laundries bestaat uit twee compacte modules. Het ene deel van het systeem haalt na een wasbeurt de organische vervuiling, zware metalen en microplastics uit het afvalwater. Het andere deel van de unit zorgt voor het verwijderen van de anorganische fractie en desinfecteert het gezuiverde afvalwater, het regen- en grondwater.

“Veride leverde de HydRO-technologie al aan een tiental wasserijen in Vlaanderen en één in Nederland”, zegt Ward De Wachter, de CEO van Veride. “Met de joint venture denken wij en Christeyns de verkoop van het systeem een boost te kunnen geven, niet alleen in België maar ook in het buitenland. Christeyns is immers thuis in de Belgische en buitenlandse wasserijsector, die vandaag inzet op kostenreductie en duurzaamheid. Onze technologie draagt daar enorm toe bij. Voor ons, Christeyns en wasserijen vormen de joint venture en HydRO for laundries een geweldige opportuniteit, ook in het licht van de Europese Green Deal en de Blue Deal van de Vlaamse regering.”

Over Veride

De internationaal actieve Belgische onderneming Veride ontwerpt, bouwt en onderhoudt systemen voor bedrijven om water te zuiveren en te hergebruiken. Veride is in 2013 opgericht en telt twaalf medewerkers. De meesten hebben een master- of bachelordiploma chemie of biochemie. Veride is voor 50 procent in handen van oprichter en CEO Ward De Wachter. De Belgische Geo-Groep heeft de andere helft van de aandelen. De omzet in 2020 bedroeg 2,3 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.