Nieuws Kempen “Josée kende iedereen en iedereen kende Josée”

“Josée kende iedereen en iedereen kende Josée”

“Josée kende iedereen en iedereen kende Josée”

In mei kondigde ze nog de totale uitverkoop van haar elektrozaak tegenover de Watertoren in Turnhout aan. Josée Peeraer-Lenders van Electro Lenders is afgelopen vrijdag overleden. Naast haar winkel nam ze ook een rol op in de Turnhoutse middenstand, en was Josée geliefd door haar  betrokkenheid in het verenigingsleven. Donderdag wordt in familiale kring afscheid genomen.

Afgelopen vrijdag overleed Josée Peeraer – Lenders. Met Josée verliest Turnhout een grote dame uit het verenigingsleven. Josée was ereburger van Hammelburg. Die titel is meer dan verdiend, vindt schepen Els Baeten: “Zij was de stuwende kracht achter de jumelage tussen Turnhout en zusterstad Hammelburg. Met veel vuur vertegenwoordigde zij onze stad zowel hier als ter plaatse en organiseerde ze allerlei activiteiten zoals tentoonstellingen, uitwisselingen en bezoeken.” Als oprichter van de Turnhoutse Patriotten, hield ze het rijke verleden van Turnhout levendig.

“Josée kende iedereen en iedereen kende Josée. Zij stond er, altijd positief en met een torenhoge inzet. We zullen haar missen”, zegt schepen Francis Stijnen. Naast haar actieve rol in het verenigingsleven kennen velen haar van haar gekende zaak Electro Lenders en de rol die zij opnam in de Turnhoutse middenstand. Ze was zeven jaar lang voorzitter van de Turnhoutse middenstandsraad. Samen met haar man Jean Lenders, die in 2017 overleed, baatte ze de elektrozaak aan de Turnhoutse watertoren uit. Haar schoonvader, elektricien Frans Lenders, begon met de zaak in 1936. Sinds 1965 was de zaak in de Warandestraat gevestigd. Toen was zoon Jean ook al in de winkel actief. Josée trouwde in 1967 met Jean en stapte een jaar later mee in de zaak.

“Namens het college van burgemeester en schepenen wil ik warm en oprecht medeleven betuigen aan de familie en vrienden van Josée”, zegt Turnhouts burgemeester Paul Van Miert. “Wij koesteren haar werk en wat zij heeft betekend voor de stad.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer