Jubileumviering bij Sanofi in Geel

In aanwezigheid van Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding, Wouter Beke, Voorzitter Kamerfractie Open VLD, Maggie De Block, en lokale en regionale politieke vertegenwoordigers, namen de 1500 Belgische personeelsleden van Sanofi deel aan een hybride evenement. Dat vond gelijktijdig plaats op de vestigingen in Gent, Geel en Diegem. Deze plechtigheid moest een forum zijn voor inspirerende gedachtewisselingen over de vooruitgang in de strijd tegen ernstige ziekten en complexe aandoeningen.

"We zijn ruim 80 jaar actief in België en onze aanwezigheid is enorm versterkt door de overname van Genzyme in 2011 en Ablynx in 2018, twee biotechparels waarvan de Belgische vestigingen vandaag hun 20ste verjaardag vieren", verklaart Johan Heylen, de gedelegeerd bestuurder van Sanofi in België.

"Na de 300 miljoen euro investeringen in Geel in 2016 hebben wij in de afgelopen vijf jaar meer dan 190 miljoen euro geïnvesteerd in gespecialiseerde laboratoria en in de uitbreiding van onze productiecapaciteit. Hierdoor zijn we voortaan één van de weinige bedrijven in dit land wiens activiteiten het hele traject van het geneesmiddel omvatten: van innovatie en preklinisch onderzoek tot klinische ontwikkeling, hoogtechnologische productie en de verdeling van de geneesmiddelen.”

De productiesite in Geel produceert complexe biologische geneesmiddelen voor diverse landen in de wereld. Levende cellen die in bioreactoren worden gecultiveerd, produceren monoklonale antilichamen en enzymen op basis van procedures met zeer hoge kwaliteitsnormen. "Twintig jaar geleden waren een kleine honderd medewerkers in Geel gehuisvest in containers die dienst deden als kantoren en labo’s. We zijn intussen geëvolueerd naar ruim 800 medewerkers op een ultramoderne site van 95.000 m²", bevestigt Julien Moindrot, Site Head van Sanofi Geel. Behalve op de vestigingen in Gent en Geel heeft Sanofi ook ruim 250 medewerkers in Diegem en Brussel.

"Deze jubileumviering is ook een belofte voor de toekomst", besluit Johan Heylen, de gedelegeerd bestuurder van Sanofi in België. "We hebben in de laatste twee jaar opnieuw bijna 50 miljoen geïnvesteerd in onze productieafdeling in Geel en onze onderzoeksafdeling in Gent."