Kaliber breidt uit binnen de eigen site

Kaliber breidt uit binnen de eigen site

Kaliber doet het goed en groeit. Daarom breidt het Herentalse maatwerkbedrijf uit. Die uitbreiding zal gebeuren binnen de site aan de Herenthoutseweg en daarom spreekt Kaliber zelf over inbreiding in plaats van uitbreiding.

Ondanks de energiecrisis en corona kon Kaliber de laatste tijd werk scheppen voor 25 extra mensen met een beperking uit Herentals en omgeving. Het aantal personen dat het maatwerkbedrijf zo werk, een inkomen en zelfstandigheid biedt, steeg van 185 in 2020 tot 210 nu. Tegen eind 2025 wil Kaliber het aantal medewerkers zelfs nog optrekken tot 240.

Kaliber gaat geen extra ruimte in beslag nemen daarvoor. Het gaat inbreiden door de site die het heeft aan de Herenthoutseweg en die vanoudsher op het BPA St. Janneke (Bijzonder Plan van Aanleg) exclusief voor een maatwerkbedrijf bestemd is, beter te gebruiken. De gebouwen worden herschikt en verbouwd, enkele volumes komen erbij maar binnen de aloude site. Een ander deel van de site wordt vergroend en ook aangewend voor de stockage van regenwater waarvan ook gebruikt gemaakt mag worden voor de nabijgelegen sportterreinen.

OM/AR-architecten uit Antwerpen kwam als beste uit de aanbestedingsprocedure en zal dit verbouwproject leiden. De stad heeft al haar goedkeuring gegeven aan het voornemen van Kaliber tot die inbreiding. Zodra de architecturale plannen duidelijk worden, zal goed overlegd en gedialogeerd worden met de omwonenden.