Nieuws Kempen Kans op 50.000 euro voor start-ups bij accelerator Birdhouse

Kans op 50.000 euro voor start-ups bij accelerator Birdhouse

Kans op 50.000 euro voor start-ups bij accelerator Birdhouse

Het Antwerpse Birdhouse, dat ondernemers stimuleert, opent voor de achtste keer de inschrijvingen voor het acceleratorprogramma. Omdat het ook voor start-ups uitdagende tijden zijn en het niet simpel is om het nodige te kapitaal vinden, ontvangt iedere deelnemende start-up 50.000 euro. Daarnaast blijft het dezelfde vaste waarden behouden zoals begeleiding door verschillende mentoren en expertise uit het internationale start-up- en scale-uplandschap.

De accelerator beoogt met het traject start-ups duurzaam te laten versnellen in hun groei. Een van de troeven van het programma blijft de intensieve financiële begeleiding die de start-ups krijgen. Zo ontvangen de founders hulp bij het opstellen van een financieel plan en het ophalen van kapitaal, maar is er ook financiering van 50.000 euro die elke start-up krijgt via Belfius. Via het Birdhouse-Belfius fonds kunnen start-ups voor vervolgrondes een beroep doen op de 10 miljoen euro die het fonds beschikbaar stelt. Daarnaast beschikt Birdhouse ook over een netwerk van privé-investeerders en venture capital-fondsen. “In tijden zoals deze is het absoluut belangrijk om als start-up nog veel meer wendbaar te zijn dan normaal al het geval is. Dat doe je liefst met de best mogelijke begeleiding en toegang tot voldoende financiële middelen”, vertelt Birdhouse-founder en ceo Jan-Willem Callebaut. “Wij zijn er absoluut klaar voor om dit aan onze geselecteerde start-ups aan te bieden tijdens het nieuwe programma dat start eind augustus. Concreet zullen we elke start-up die geselecteerd wordt door onze jury 50.000 euro financiering bieden, die kan gebruikt worden om de crisis te overbruggen en verder te groeien.”

Programma op maat

Naargelang de uitdagingen van elke start-up, koppelt Birdhouse hen aan de juiste kennis en personen. Zo krijgen ze een programma op maat. “We gooien heel ons contactenboek open om samen met onze start-ups een maximale groei te bereiken. We koppelen hen aan ervaren mentoren en nodigen experts uit, mensen met échte ervaring komende uit bedrijven zoals Showpad, Teamleader, Rydoo,…”

Sinds begin 2020 vraagt Birdhouse 3% van de aandelen om te mogen deelnemen aan het programma.

Om zich optimaal te focussen qua tijd en middelen op de start-ups waar het in gelooft, laat Birdhouse slechts een klein aantal start-ups toe. Start-ups die het traject van Birdhouse al afronden, haalden tezamen meer dan 20 miljoen euro op. Gemiddeld groeit de omzet van de start-ups met 325% per jaar. “De start-ups uit de eerste drie lichtingen, wisten samen hun omzet zelfs al maal dertien te doen sinds hun deelname aan het programma. 86% van de start-ups die deelnamen aan de accelerator, bestaan vandaag nog steeds”, besluit ceo Jan-Willem Callebaut tevreden.

Inschrijven kan tot 7 juni. Meer informatie is te vinden via de website.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Geel
Geel

Top 25 voor Glow uit Geel

Ellen Leysen van Glow ontving een Sugar Achievement Award van Royx Pro. Hiermee behoort het Geelse schoonheidssalon tot de 25 beste… Lees meer