Nieuws Kempen Kärcher lanceert sproeisysteem dat alleen water geeft wanneer het droog is

Kärcher lanceert sproeisysteem dat alleen water geeft wanneer het droog is

Kärcher lanceert sproeisysteem dat alleen water geeft wanneer het droog is

karcher_150521_KRSKärcher NV uit Hoogstraten brengt een nieuwigheid op de Belgische markt die vooral de hobbytuinier zal interesseren. Met het Kärcher Rain System krijgen planten en bloemen precies zoveel water ze nodig hebben, zonder dat er dus water wordt verspild.

Het systeem bestaat uit een slang met verschillende druppelaars voor een doelgerichte irrigatie en microsproeiers voor het verspreiden van water over een groter oppervlak. Daarnaast meten sensoren het vochtigheidsniveau van de bodem rond de wortels van de planten en zenden die waarde naar een timer. De irrigatie op de ingestelde tijd begint enkel wanneer het vochtigheidspeil onder een vooraf bepaald niveau is gedaald. De irrigatie wordt dus aangepast aan de reële behoefte.

Groeiende markt
“We zijn niet de eerste met een bodembevochtigheidssensor die het sproeien onderbreekt wanneer de grond vochtig genoeg is”, geeft marketing manager Annemie Van Dijck toe. “Maar de Vlaamse markt in de automatische en gestuurde besproeiing is wel aan een grote opmars bezig, hoewel die momenteel nog beperkt is. Vlamingen willen wel een grote tuin met veel planten en gras, maar brengen hun vrije tijd liever door met barbecueën in plaats van water geven. Een tweede trend is dat mensen zich meer en meer bewust worden van de verspilling van duur drinkwater. Hierdoor worden geautomatiseerde systemen populairder. Op deze manier kan makkelijker de hoeveelheid benodigd water worden aangebracht en wordt er niet te veel of op verkeerde momenten besproeid. Het aansluiten van een bewateringssysteem op een grondwater- of regenwaterput neemt ook toe. Hierdoor kan je opgevangen water gebruiken en hoef je niet te besproeiien met drinkwater.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer