Nieuws Kempen Kärcher verlaat eind dit jaar Hoogstraten

Kärcher verlaat eind dit jaar Hoogstraten

Kärcher verlaat eind dit jaar Hoogstraten

karcher_150608_nieuwbouw_ruwbouwIn november van dit jaar plant Kärcher NV de verhuizing van het huidige pand aan de Industrieweg in Hoogstraten naar de nieuwbouw langs de Boomsesteenweg in Wilrijk. De honderd werknemers verhuizen mee.

In december vorig jaar gingen daar de werkzaamheden van start met de symbolische eerste spadesteek. Zes maanden later is de ruwbouw een feit en werd een aanvang gemaakt met de afwerkingsfase. Deze maand werd ook het startschot gegeven voor de nieuwbouw van het tweede gebouw op het terrein, waar de werkplaatsen en het magazijn zullen worden ondergebracht.

De oppervlakte van het totale grondstuk bedraagt 11.000 m². Het kantoorgebouw inclusief trainingscenter en Kärcher Center telt drie verdiepingen van elk 800 m². Het wordt de basis van alle Kärcher-medewerkers die actief zijn op de Belux-markt. De werkplaatsen en het magazijn worden ondergebracht in een tweede nieuwbouw met een oppervlakte van meer dan 1.300 m².

Energiezuinig
Door het gebruik van ledverlichtingen binnen en buiten zal het energieverbruik de helft lager liggen dan bij traditionele verlichting. Daarnaast worden in het nieuwe gebouw geothermie en zonne-energie in de praktijk gebracht. Op vlak van energieprestatie gaat Kärcher voor een EPB-waarde die beter is dan wettelijk voorgeschreven.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer