Het idee van een eigen wijnbar begon met een wild plan, voor als ze later op pensioen zouden zijn. “Aangezien ik nu 26 ben, hebben we het idee toch aanzienlijk vervroegd”, lacht Allegra. “3 jaar geleden hebben we onze caravan gekocht, en deden we bedrijfsfeestjes en foodtruckfestivals. Mijn vader Giorgio heeft cateringbedrijf Nostra Cucina, en als we samen feestjes deden, zorgen mijn vriend en ik voor de drank. We kregen vaker de vraag van mensen of ze ook een flesje konden kopen. ‘Spring maar eens binnen’, zeiden we dan. Maar voor velen was die drempel toch te hoog.”
Allegra en Tom kochten een centraal gelegen huis in het centrum van Kasterlee, met mogelijkheden dus. “Er zijn in de directe omgeving verschillende goede restaurants. Wij willen het aanbod in Kasterlee aanvullen met een toffe bar waar je vooraf of achteraf iets lekker kan gaan drinken.” Op de benedenverdieping richtten ze een wijnwinkel en bar in. Achter de winkel ligt ook nog het schoonheidssalon dat Alegra sinds vorig jaar uitbaat. “In maart vorig jaar ging ik er open. Niet ideaal dus, door het coronajaar.”
Dat het jonge koppel van aanpakken weet, blijkt uit de samenwerking die Tavino vorig jaar aanging met Bed & Breakfast Stillant. In het centrum van Gierle zorgde Tavino voor een plaatselijke zomerbar Zomerlant. “Dit jaar hebben we beslist om geen pop-up zomerbar meer te doen, maar om ons te focussen op onze zaak. Dit is nu van ons, en we willen dit echt goed starten.”
Allegra en Tom werken het liefst met biologische, duurzame of korte ketenproducten in hun bar en winkel. “We hebben verschillende wijnen van Belgische wijnbouwers, al dan niet met een wijngaard in het buitenland. Zo hebben we de producten van iemand uit Lichtaart met een wijndomein in Portugal. We hebben natuurlijk niet alleen wijn: ook bieren, mocktails, cocktails en frisdranken serveren we graag, en ook liefst biologische.We kozen bijvoorbeeld voor Fritz-Kola, een energieneutraal bedrijf uit Duitsland. En ook apero- en tapasplankjes om het extra gezellig te maken op ons terras.”