Nieuws Kempen Kelvin Solutions uit Turnhout creëert warmtenet in Leuven

Kelvin Solutions uit Turnhout creëert warmtenet in Leuven

Kelvin Solutions uit Turnhout creëert warmtenet in Leuven

TURNHOUT – Kelvin Solutions, ECoOB, Revive en de stad Leuven starten met een proefproject voor een warmtenet op de site van de oude conservenfabriek Marie Thumas. Hierbij worden zowel aquathermie, geothermie als zonne-energie slim ingezet.

Het proefproject is een primeur in Vlaanderen. zopas vond een eerste proefboring plaats. Om de Marie Thumas-site, die Revive herontwikkelt, toekomstbestendig te maken, wordt gekozen voor een innovatief conccept voor een warmtenet dat warmte en koude haalt uit de vier natuurelementen.

Warmte en koude

Hartwin Leen van Kelvin Solutions in Turnhout legt uit: “Warmte en koude kan je uit het water van de vaart halen. De bodem doet dienst als opslag, warmtepompen putten bijkomende energie uit de lucht wanneer het nodig is en de zon werkt elektriciteit voor de werking van de installatie op. Een intelligente sturing zal op elk moment van het jaar de meest efficiënte bron inschakelen.”

Proefboring

De proefboring is een eerste stap. “De resultaten laten ons toe de installatie en het warmtenet verder te ontwerpen en op basis daarvan verdere stappen te nemen, waaronder de vergunningsaanvraag. Revive wil deze nog dit jaar indienen, zodat de werken starten in 2023.”

Als het warmtenet er komt, kan het op termijn ook uitbreiden. Dan kunnen ook andere gebouwen worden voorzien van groene energie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.