Nieuws Kempen Kempenaar produceert eigen warmtepompsysteem specifiek voor Kempense ondergrond

Kempenaar produceert eigen warmtepompsysteem specifiek voor Kempense ondergrond

Kempenaar produceert eigen warmtepompsysteem specifiek voor Kempense ondergrond

Gert Van CraenendonckGert Van Craenendonck van BelgoSino ontwikkelde een warmtepompsysteem met een warmtecaptatienet specifiek voor de Kempense zandgrond. Het systeem combineert een lagere kostprijs met een hoger rendement.

“Met het warmtecaptienet gaan we warmte uit de bodem gebruiken voor het verwarmen van woningen. We voeren verticale boringen uit in de ondergrond tot zo’n 15 meter diep, daar waar de waterdragende lagen zitten. Ons systeem is specifiek ontwikkeld voor de Kempense zandgrond, en is niet toepasbaar in bijvoorbeeld kiezel- of leemgrond. We boren verticaal, wat ons systeem goedkoper maakt dan klassieke diepteboringen. Doordat het warmtecaptatienet in die grondwaterlaag zit, levert het prachtige rendementen op.”

Gert Van Craenendonck is ingenieur van opleiding en ontwikkelde het systeem zelf in zijn garage. De assemblage gebeurt in China. Hij testte zijn eerste product uit bij zijn ouders, waar het nog steeds werkt. “Ik heb een aantal jaren in de industrie gewerkt, waar ik bouwprojecten coördineerde en werkte rond o.a. warmtepomptechnologie. Voor mijn vroegere werkgever, Hansen Transmissions, werkte ik anderhalf jaar in India en China. De ervaring die ik daar opdeed, paste ik hier toe. In Aziatische landen is aircotechnologie, die trouwens niet zo fel verschilt van warmtepomptechnologie, veel couranter dan hier, en is er een hoge concentratie aan fabrikanten. Door mijn ervaring daar en doordat mijn echtgenote uit China afkomstig is, vond ik er snel de juiste contacten om mijn product te assembleren.”

BelgoSino werd opgericht in 2011. “We bestaan nu drie jaar, en onze productontwikkeling staat op punt. Het ondernemerschap blijft elke dag een uitdaging maar het gaat de goede kant op. Ik werk nog niet met vast personeel, maar doe veel zelf en werk nauw samen met een aantal firma’s. Ik ben ook installateur van zonnepanelen en werk samen met een partner voor het na-isoleren van woningen. Op die manier kan ik een totaalpakket aanbieden.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer